Leon Goretzkan tulevaisuudella on spekuloitu viime kaudesta asti. Tuoreen lipsautuksen myötä suunta alkaa selkiytyä.

Schalken 22-vuotiaan keskikenttäpelaajan sopimus päättyy ensi kesänä, eikä nimeä ole saatu jatkosopimukseen. Jos Schalke mielii minkäänlaista korvausta saada, seuran on myytävä lupaava pelaaja tammikuussa.

Lehtihuhuissa Goretzka on yhdistetty muun muassa Bayern Müncheniin, Barcelonaan, Manchester Unitediin, Arsenaliin ja Tottenhamiin. Kaksi ensimmäistä voitaneen nyt vetää yli. Saksan maajoukkueen johtaja Oliver Bierhoff puhui Valioliigan vaikutuksesta Saksan Bundesliigaan ja tuli siinä sivussa lipsauttaneensa kenties jotain sellaista, mitä hän ei olisi saanut sanoa.

– Englanti saa tv-tuloista rahaa, joten nuoret lahjakkaat pelaajat kuten Leroy Sané ja Leon Goretzka siirtyvät Englantiin, Bierhoff sanoi lehdistölle.

Goretzka on pelannut tällä kaudella yhdeksän ottelua Bundesliigassa ja yhden Saksan cupissa. Keskikenttäroolistaan huolimatta hän on ollut joukkueensa paras maalintekijä tällä kaudella. Saksan A-maajoukkueessa Goretzka on pelannut 12 ottelua ja tehnyt kuusi maalia.


Seuraa meitä myös Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Instagramissa näet kätevästi mielenkiintoisimmat uutisemme, Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa! Meidät löydät myös Snapchatista nimellä valioliiga.