Vielä seitsemän vuotta sitten Jamie O’Hara nimettiin lainaseuransa Portsmouthin viimeisimmän valioliigakauden (2009-2010) parhaaksi pelaajaksi ja hän pääsi pelaamaan FA Cupin loppuottelussa. Tätä ennen ilmassa oli vieläkin lupaavampia merkkejä, sillä debyyttikaudellaan Valioliigassa (2008-2009) O’Hara valittiin Tottenhamin kauden läpimurtopelaajaksi.

Arsenalin kasvatin ura huipulla kuitenkin päättyi yhtä nopeasti kuin alkoikin. Lyhyen Portsmouth-pestinsä jälkeen O’Hara pelasi vielä tovin Valioliigaa Wolverhamptonissa, mutta viime maaliskuussa hän tekikin jo pestin seitsemännellä sarjatasolla pelaavaan Billericay Towniin. Sama seura palkkasi elokuussa riveihinsä myös entisen Arsenalin ja Liverpoolin pelaajan Jermaine Pennantin.

Mutta takaisin 31-vuotiaan O’Haran alamäkeen. Paikallinen käräjäoikeus antoi perjantaina tuomionsa keskikenttäpelaajan huhtikuussa tekemästä teinipojan pahoinpitelystä. Billericay pelasi tuolloin ottelua Leatherhead FC:tä vastaan.

Ottelun jälkeen O’Hara kävi käsiksi 14-vuotiaaseen poikaan. Poika sanoi pelaajan ”pitäneen vasemmalla kädellä kiinni tämän paidasta ja täräyttäneen oikealla tätä turpaan”. Tämän väitteen O’Hara kiisti, mutta hän myönsi tönäisseensä pojan nurin.

O’Hara puolustautui sanomalla, että häntä päin syljettiin, häntä solvattiin ja hän koki ”olonsa turvattomaksi kentällä poistuessaan, koska paikalla ei ollut järjestysmiehiä”. Oikeudessa kuullun kertomuksen mukaan poika tarjosi pelin jälkeen O’Haralle kättään kätelläkseen tätä, mutta pelaajan lähestyessä poika vetikin kätensä pois ja virnisti.

O’Hara ansaitsee alasarjassa pelatessaankin tiettävästi 10 000 puntaa viikossa.

Oikeudessa ei voitu todeta O’Haran lyöneen poikaa, mutta hänelle langetettiin kuitenkin 400 punnan sakko sekä 50 punnan korvaus pojalle tämän kokemasta kärsimyksestä. Jo keväällä Englannin jalkapalloliitto FA oli rankaissut O’Haraa kahdeksan ottelun pelikiellolla sekä sakoilla.

Englannissa O’Hara tunnetaan myös kentän ulkopuolisista ansioistaan. Hän oli aiemmin naimisissa glamourmalli Danielle Lloydin kanssa ja osallistui myös julkkis-Big Brotheriin.

Jutun lähteenä on käytetty Get Surreyta.


Seuraa meitä myös Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Instagramissa näet kätevästi mielenkiintoisimmat uutisemme, Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa! Meidät löydät myös Snapchatista nimellä valioliiga.