20-vuotias ensikertalainen kutsuttiin Englannin maajoukkueeseen – ”Yritämme löytää identiteettimme”

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Englanti lähtee tänään hyvin kokeilupitoisella joukkueella harjoitusotteluun Brasiliaa vastaan.

Joukkueesta on marraskuun aikana pudonnut lukuisia avauksen pelaajia, jotka todennäköisesti valitaan ensi kesän MM-joukkueeseen. Tuoreimpana tapauksena maajoukkueleirityksen jätti kesken loukkaantunut Phil Jones.

Tilalle on pitkin matkaa nostettu nuoria, kokemattomia pelaajia. Brasilia-peliin nostettiin vielä kolme uutta nuorta: Dominic Solanke, Lewis Cook ja Angus Gunn. Cookista tuli aiemmin tänä vuonna vasta toinen kapteeni, joka on johtanut Englannin maailmanmestaruuteen. Cook teki U20-ikäluokan kanssa sen, mitä Bobby Moore teki aikuisten tasolla vuonna 1966.

– Kesti vähän aikaa tajuta se. Kun tulin takaisin MM-kisoista ja palasin harjoituksiin, kaikki onnittelivat minua. Silloin tajusin sen. On tietysti hieno saavutus, että oma nimi mainitaan samassa lauseessa hänen [Moore] kanssaan.

Cookin vastauksista huokui, kuinka alkuvaiheessa uuden tulemisen prosessia Englanti vasta on.

– Yritämme löytää identiteettimme, miten haluamme pelata. Jos minä sovin siihen identiteettiin, niin hyvä niin. Kaipa minä olen joitain vaatimuksia täyttänyt.

Cookilta ei vielä irronnut kovin syvällistä vastausta siitä, mikä se Englannin identiteetti on.

– Luulen, että yritämme vain olla mahdollisimman hyviä pallollisessa pelissä. Yritämme tehdä jotain sellaista, mitä me kaikki voimme tehdä eri ikätasoilla.

Englanti on liikkeellä niin nuorella ryhmällä, että päävalmentaja Gareth Southgaten piti jo julkisesti muistuttaa paidanvaihtoasioista. Samalla Southgate hauskuutti toimittajia omilla paidanvaihtokokemuksillaan (lue lisää tästä).

Englannin ja Brasilian välinen ottelu alkaa tänään kello 22 Suomen aikaa.


Seuraa meitä myös somessa!
Instagramissa
Facebookissa
Twitterissä
Lisää Snapchatissa valioliiga


Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!