Englannin kaikissa ammattilaissarjoissa käytetään reilun viikon ajan sateenkaaren väreihin värjättyjä kulmalippuja. Sateenkaarikulmaliput tulevat käyttöön kaikilla EFL:n kentillä 25.11.-3.12.

Liput ovat osa Stonewall Rainbow Laces -kampanjaa, joka aloitettiin Valioliigan alapuolisissa sarjoissa eli Mestaruussarjassa, Ykkösliigassa ja Kakkosliigassa vuonna 2013. Sateenkaariväreillä osoitetaan solidaarisuutta lesboille, homoille, biseksuaaleille ja transsukupuoliselle faneille, pelaajille ja taustahahmoille jalkapallon parissa.

Pelaajienkin suodaan aiempien vuosien tapaan käyttävän sateenkaarikengännauhoja nappulakengissään. Vastaavia nauhoja on lähetetty myös erotuomareille. Sateenkaariväritystä voidaan nähdä myös joukkueiden kapteenien hihamerkeissä sekä ottelujen ohjelmalehtisissä.

– Me uskomme, että urheilu kuuluu kaikille, ja siksi tarvitsemme yhteistyökumppanien aktiviisuutta ja tukea, Stonewallin toiminnanjohtaja Ruth Hunt toteaa ESPN:n uutisessa.

– Sateenkaarikengännauhojen, -käsivarsimerkkien ja -kulmalippujen avulla EFL auttaa lisäämään tietoisuutta kentällä ja kentän ulkopuolella.

Myös Valioliiga osallistuu sateenkaarinauhakampanjaan, sillä se julkisti viime viikolla tehneensä kolmivuotisen yhteistyösopimuksen Stonewallin kanssa. Ensimmäisen kerran sateenkaarisymboleita nähdään 24.11. ottelussa West Ham-Leicester.

Stonewall on Ison-Britannian johtava LGBT-yhteisön asioihin keskittynyt hyväntekeväisyysjärjestö.

Fleetwood Town FC

@ftfc
📰 | Every stadia in the @EFL will proudly display the rainbow coloured corner flag in support of @stonewalluk's #RainbowLaces campaign.

➡️ goo.gl/Q4wQK2


Seuraa meitä myös Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Instagramissa näet kätevästi mielenkiintoisimmat uutisemme, Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa! Meidät löydät myös Snapchatista nimellä valioliiga.Seuraa meitä myös Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Instagramissa näet kätevästi mielenkiintoisimmat uutisemme, Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa! Meidät löydät myös Snapchatista nimellä valioliiga.