Manchester Unitedissa on historian saatossa pelannut yksi suomalainen.

Jami Puustinen oli Suomen mittapuulla kovan luokan teinilupaus, kun hän siirtyi FC Hongasta Unitediin syksyllä 2003. Läpimurtoa ei koskaan tullut, ja Puustinen palasi Veikkausliigaan 2,5 vuotta myöhemmin.

– Kun tulee se maailman isoin [seura], mikä on itsellä ja isällä ollut suosikki pienestä asti… Ajattelin, että nyt on paksua juttua, mutta kyllä se sitten piti paikkansa, Puustinen kertasi mietteitään siirron kynnyksellä MTV Sportin haastattelussa.

– Olihan se 16-vuotiaalle kova ympäristö. Opin pikkuhiljaa kovuutta ja röyhkeyttä, mutta aikaa meni totutellessa. Kyllä siellä harjoituksissa sattui kaikenlaista: oli turpaanlyöntiä ja sylkemistäkin.

– Se pitää silti todeta, että koiruudet jäivät harjoituskentälle ja tunteet kuohuivat vain harjoituskentällä. Pukukopissa hommat unohdettiin ja mentiin eteenpäin.

Sisarsivustoltamme Laliiga.comista voit lukea, mitä mieltä Puustinen oli Cristiano Ronaldosta, joka oli siirtynyt Unitediin Sporting Lissabonista muutamaa kuukautta aiemmin (lue juttu tästä).

Puustinen lopetti uransa viisi vuotta sitten – vain 25-vuotiaana. MTV Sportin haastattelun voit lukea tästä.