Alkukauden aikana pahasti kontannut Everton erotti managerinsa Ronald Koemanin jo lähes kuukausi sitten, mutta on edelleen ilman vakinaista valmentajaa. Neljässä viimeisessä ottelussa joukkuetta on valmentanut reservijoukkueen valmentaja David Unsworth, mutta hurraahuutoihin eivät Unsworthinkaan luotsaamat ottelut antaneet aihetta. Etsintä siis jatkuu maaottelutauon jälkeenkin.

Yhtenä kärkiehdokkaista tehtävään pidettiin entistä Englannin maajoukkueluotsia ja erittäin kokenutta valioliigamanageria Sam Allardycea. ”Big Sam” on vieläpä viime vuosien aikana erikoistunut putoamistaisteluihin ja pahasti alakanttiin pelanneisiin joukkueisiin.

Allardyce kuitenkin vetäytyi kisasta kyllästyttyään Evertonin vitkasteluun. Neuvotteluyhteys Allardycen kanssa vahvistettiin, mutta samaan aikaan Everton lähestyi myös Watfordia pyytääkseen lupaa neuvotella Marco Silvan kanssa.

Tätä Toffeesille ei myönnetty, mutta samalla Allardyce veti omat johtopäätöksensä. Viikonloppuna konkarivalmentaja kertoi, ettei ole käytettävissä, vaikka Everton tarjosikin miehelle loppukauden pituista sopimusta.

– Valitettavasti homma ei koskaan konkretisoitunut siten kuten olin kuvitellut. Minulle niin pitkä aika ilman ratkaisua tarkoitti, että minun oli parasta tehdä päätökseni itse, Allardyce sanoi talkSPORT:ille.

– Päätin, että olisi parasta, jos valmentaja olisi joku muu, ja minä etsisin jotain muuta. Se olisi ollut suurenmoinen työtehtävä, mutta se vain ei tuntunut oikealta.

– Minun asemassani toivoo, että ihmiset osaavat tehdä päätöksiä. Sitä haluaisi tuntea itsensä halutuksi, mutta minä en saanut sellaista tunnetta alkuunkaan. He epäröivät, olisinko minä oikea mies hommaan.

Lähde: Sky Sports