José Mourinho ei ole iloinen. Tällä kertaa negatiivisten tunteiden kohteena on Englannin maajoukkue.

Phil Jones joutui jättämään Englannin ja Saksan välisen harjoitusottelun kesken viime perjantaina. Mourinhon mukaan Jones oli jo maajoukkueleirille mennessään puolikuntoinen eikä hän nyt pysty pelaamaan tulevan viikonlopun ottelussa.

– Mielestäni sen ei pitäisi olla mahdollista, että puolikuntoinen pelaaja kutsutaan pelaamaan harjoitusottelua, Mourinho sanoi Mirrorin haastattelussa.

– Tietysti Phil Jones oli puolikuntoinen. Hänellä on ollut sama vaiva jo kolme viikkoa. Hänellä on vaivoja, jotka estävät hänen pelaamisensa seurajoukkueessa. Hän pelasi Chelseaa vastaan äärimmäisissä olosuhteissa, koska kyseessä oli iso ottelu.

– Sitten hän meni maajoukkueen mukaan ja hän palasi kotiin loukkaantuneena. Kaikki tietävät, että se vamma on ollut päällä jo pidempään.

”Sormenkynsi, flunssa, pikkuvarvas”

Moni avainpelaaja jätti Englannin harjoitusottelut väliin. Mistään varsinaisista loukkaantumisista ei ainakaan kaikkien kohdalla ollut kyse, vaan osa kieltäytyi peleistä ilmeisesti lähinnä levon vuoksi. Tähän joukkoon kuuluvat muun muassa Harry Kane, Dele Alli, Raheem Sterling, Fabian Delph ja Danny Drinkwater.

– Aina on niitä seuroja, joiden pelaajilla on muka aina jotain, Mourinho sanoi.

[readmore from=Jose-Mourinho]

– Se voi olla sormenkynsi, vähän flunssaa tai vaivoja pikkuvarpaan kanssa. Sitten heidät vedetään pois maajoukkueesta, he pysyvät seuroissaan, pitävät lomansa ja saavat lepoa.

– On myös aina seuroja, joiden valmentajat ovat naiiveja (haastattelijan mukaan Mourinho osoitti tässä kohtaa itseään) ja liian puhtaita. He sanovat pelaajilleen, että heidän on mentävä maajoukkueen mukaan. Joskus siitä joutuu maksamaan hintaa.

– Tulevana viikonloppuna haluan nähdä, pelaavatko ne pelaajat, jotka eivät menneet maajoukkueleirille. Drinkwater? Delph? Ainoa, joka ei pysty pelaamaan, on Phil Jones.