Liverpool oli vain muutaman minuutin päässä Mestarien liigan E-lohkon voitosta tiistaina Sevillassa. Kotijoukkue nousi huimalla kirillä kolmen maalin takaa 3–3-tasapeliin.

Liverpoolin pelinopeus oli avausjaksolla täyttä myrkkyä Sevillalle, joka ei ole hävinnyt pitkään aikaan kotiyleisön edessä. Roberto Firmino teki kaksi maalia ja Sadio Mané yhden.

Palloa pitänyt Sevilla tuli toiselle puoliajalle kuin uudesti syntyneenä. Wissam Ben Yedder nosti joukkueen kahdella osumallaan maalin päähän, ja Guido Pizarro huipensi kirin erotuomarin antamalla lisäajalla.

Lohkon toisessa kamppailussa Spartak joutui tyytymään kotonaan 1–1-pistejakoon jumboryhmä Mariboria vastaan. Päätöspelit pelataan Suomen itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta, jolloin Liverpool isännöi Spartakia ja Sevilla matkustaa Mariborin vieraaksi.

Liverpoolilla on viiden kierroksen jälkeen yhdeksän pistettä. Sevilla on kahdeksassa pisteessä ja Spartak kuudessa pisteessä.

Liverpool FC

@LFC
Our fastest goal in the #UCL ⚽💨

Bobby Firmino 👏

Liverpool sai otteluun täydellisen alun ja hyödynsi heti ensimmäisen erikoistilanteensa reilun minuutin pelin jälkeen. Georginio Wijnaldum jatkoi pallon takatolpalle Philippe Coutinhon kulmapotkun jälkeen, ja taustalta noussut Firmino siirsi sen sisään.

Sevillan tasoitus oli erittäin lähellä vajaan 20 minuutin kohdalla. Nolito harhautti itselleen tekopaikan, mutta Liverpool-vahti Loris Karius torjui pallon tolppaan. Heti seuraavassa hyökkäyksessä Ben Yedder laukoi pallon hieman ohi maalin.

Liverpool rokotti isäntiä toistamiseen kulmapotkusta, kun takana oli 21 minuuttia. Kuvio oli lähes identtinen kuin avausosumassa – Coutinho antoi pallon maalin eteen, ja Mané puski sen verkkoon Firminon pienen nikkauksen jälkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
8 - Sadio Mané is the 8th different player to score in the Champions League for Liverpool this season; no side have currently had more goalscorers in the competition in 2017-18. Spread.

Firmino jatkoi punapaitojen maali-ilottelua puolen tunnin kohdalla. Hänellä oli helppo työ panna pallo pussiin maalivahti Sergio Ricon torjuttua läpi karanneen Manén maalintekoyrityksen.

Ennen taukovihellystä Liverpool oli tehdä jo neljännen maalin. Coutinho vapautti puolustuslinjan taakse kiiruhtaneen Mohamed Salahin erinomaisella syötöllään, mutta Rico selvitti tilanteen tyylikkäästi.

Ben Yedder herätti Sevillan toivon jälkimmäisen puoliajan alussa. Éver Banega antoi vapaapotkunsa maalin edustalle Alberto Morenon rikkeen jälkeen, ja kärkipelaaja jatkoi pallon maaliin Morenon nenän edestä.

Moreno hölmöili pian toistamiseen ja aiheutti vaarattoman näköisessä tilanteessa rangaistuspotkun. Rikottu pelaaja Ben Yedder piti päänsä kylmänä ja onnistui pilkulta tunnin kohdalla.

Moreno otettiin pian vaihtoon, ja Sevilla haki aktiivisesti tasoitusta. Kesken kaiken Liverpoolin vaihtomies Emre Can löysi itsensä mainiosta tekopaikasta, mutta hän haki vielä syöttöä Manélle, ja Banega onnistui katkaisemaan.

Sen jälkeen paikka avautui Manélle Canin pystysyötöstä. Tämä ei kuitenkaan saanut pyssytettyä palloa maalipuiden väliin.

Sevilla sai loppuminuuteilla rynnistyksen kohti punapaitojen maalia, ja palkinto tuli lisäajan kolmannella minuutilla. Pizarro sai pallon kulmapotkun jälkitilanteessa ja tuikkasi sen ohi voimattoman Kariusin.

Mestarien liiga 21.11.

Lohko E
Spartak – Maribor 1–1 (0–0)
1–0 Zé Luís (82 min)
1–1 Jasmin Mešanović (90 min)

Sevilla – Liverpool 3–3 (0–3)
0–1 Roberto Firmino (2 min)
0–2 Sadio Mané (22 min)
0–3 Roberto Firmino (30 min)
1–3 Wissam Ben Yedder (51 min)
2–3 Wissam Ben Yedder rp. (60 min)
3–3 Guido Pizarro (90+3 min)

Lohko F
Manchester City – Feyenoord 1–0 (0–0)
1–0 Raheem Sterling (88 min)

Napoli – Shahtar Donetsk 3–0 (0–0)
1–0 Lorenzo Insigne (56 min)
2–0 Piotr Zielinski (81 min)
3–0 Dries Mertens (83 min)

Lohko G
Besiktas – Porto 1–1 (1–1)
0–1 Felipe (29 min)
1–1 Anderson Talisca (41 min)

Monaco – RB Leipzig 1–4 (1–4)
0–1 Jemerson om. (6 min)
0–2 Timo Werner (9 min)
0–3 Timo Werner rp. (31 min)
1–3 Radamel Falcao (43 min)
1–4 Naby Keïta (45 min)

Lohko H
APOEL Nicosia – Real Madrid 0–6 (0–4)
0–1 Luka Modrić (23 min)
0–2 Karim Benzema (39 min)
0–3 Nacho Fernández (41 min)
0–4 Karim Benzema (45 min)
0–5 Cristiano Ronaldo (49 min)
0–6 Cristiano Ronaldo (54 min)

Dortmund – Tottenham 1–2 (1–0)
1–0 Pierre-Emerick Aubameyang (31 min)
1–1 Harry Kane (49 min)
1–2 Son Heung-min (76 min)