Liverpool-legenda Phil Thompson uskoo, että seuran englantilaishyökkääjä Daniel Sturridgen on vaihdettava tammikuussa maisemaa, mikäli hän haluaa kutsun maajoukkueeseen ensi vuoden Venäjän MM-kisoihin.

Sturridge, 28, on päässyt avauskokoonpanoon tämän kauden Valioliigassa vain neljä kertaa. Mestarien liigassa avauksen paikka ei ole irronnut kertaakaan, ja edelliset kaksi ottelua hän on viettänyt kokonaan penkin puolella.

Kaiken kaikkiaan Sturridge on esiintynyt tämän kauden kilpailuissa 12 ottelussa, joissa hän on tehnyt yhteensä kolme maalia ja antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Englannin maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate jätti Sturridgen ulos ryhmästä edellisistä harjoitusmaaotteluista Saksaa ja Brasiliaa vastaan.

– Jos olisin Jürgen Klopp (Liverpoolin manageri), niin haluaisin hänen jäävän, mutta ymmärrän, jos Sturridge haluaa lähteä. Hän ei tule pääsemään MM-turnaukseen, jos hän jatkaa samassa roolissa, sanoi Thompson Sky Sportsille.

– Liverpoolin fanina haluaisin nähdä, että joukkueemme pysyy koossa, koska se ei ole niin suuri ja hän parantaa sitä. Entisen pelaajan ja henkilökohtaisesta näkökulmasta, olen huolissani, että hänen mahdollisuutensa (päästä kisoihin) lipuu ohi.

– Nämä saattavat olla hänen viimeiset MM-kisansa, ja kun katsoo pelaajia, jotka ovat maajoukkueessa, hänellä on yhä hyvä mahdollisuus vaikuttaa siihen, onko hän turnauksessa mukana. Hänen täytyy ajatella, että hänellä on annettavaa ensi kesänä.

Thompson vertaa Sturridgen tilannetta Bournemouthin konkarihyökkääjä Jermain Defoe’hun, joka taisteli tiensä takaisin maajoukkueeseen, mutta kärsii nykyään vastaavista ongelmista uudessa joukkueessaan.

– Uskon, että hän haluaa pelata säännöllisemmin ja miettia vaihtehtojaan tammikuussa. Hän katsoo Jermain Defoen kaltaista pelaajaa ja ajattelee, että hänellä on yhä toivoa lähteä seurasta ja päästä takaisin maajoukkueeseen.

– En usko, että mikään kuudesta isosta (seurasta) ottaisi hänet, joten hänellä on iso päätös edessään. Hän voisi saada pelejä vyölleen myös lähtemällä ulkomaille.

– Defoe ajatteli, että hän menee Bournemouthiin pelaamaan, mutta hän ei pääse kokoonpanoon ja on jälleen ulkona Englannin ryhmästä, joten Danielin on mietittävä, missä hän saa varmasti minuutteja.