Stoken ja Hollannin maajoukkueen puolustaja Bruno Martins Indi sanoo joutuneensa rasistisen solvauksen kohteeksi Englannissa, kertoo Stoke Sentinel verkkosivuillaan.

Rasismin vastaisessa kampanjassa mukana oleva Martins Indi tapasi tiistaina koululaisia Stoken kotiareenalla. Hänen mukaansa koulutus on ratkaisevassa roolissa asenteiden kehittymisessä.

– Jotkut ovat hyvin koulutettuja ja jotkut ovat vähemmän koulutettuja, 25-vuotias Martins Indi kommentoi.

– Se ei tapahtunut jalkapallossa, en huijaa. Olin autossa, vaimoni oli vieressäni ja tyttäreni takapenkillä, hän jatkoi.

– En suuttunut. Olin pahoillani tämän kaverin puolesta. Hän ajattelee eri tavalla ja saa rangaistuksensa aikanaan. Jumala tekee päätöksen hänestä, minä vain käänsin toisen posken.

Martins Indi uskoo, että rasistisia välikohtauksia tapahtuu tänä päivänä vähemmän. Hänen mukaansa mikään ei ole kuitenkaan itsestään selvää.

– On erittäin tärkeätä, etenkin nuorten ja maailman tilanteen kannalta, että yritämme nujertaa rasismin. Tiedän sen olleen ongelma aiemmin, ja sitä tapahtuu vielä edelleenkin.

StokeonTrentLive

@Sotlive
#StokeCity defender reveals he has suffered racism in England - and why he feels sorry for the abuser. stokesentinel.co.uk/sport/football…