Evertonin hyökkääjä Oumar Niasse pääsi valioliigahistoriaan keskiviikkona, sillä hänestä tuli ensimmäinen pelaaja, jolle FA mätkäisi jälkikäteen kahden ottelun pelikiellon sukeltamisesta. Pelikiellot videotarkastelun perusteella otettiin Englannissa käyttöön tällä kaudella, mutta ennen Niassea sanktiota oltiin jouduttu käyttämään vain alemmilla sarjatasoilla.

Niassen sukellus nähtiin lauantaina, kun Everton pelasi 2-2 -tasapelin Crystal Palacen kanssa. Everton ampui tuomari Anthony Taylorin tuomitsemasta rankkarista tasoitusmaalin.

Niasselta jäävät väliin ottelut Southamptonia ja West Hamia vastaan.

 

 

Evertonia toistaiseksi valmentavaa David Unsworthia kolmihenkisen paneelin yksimielinen tuomio ei miellyttänyt. Managerin mielestä pelikielto voi osoittautua ”vaaralliseksi ennakkotapaukseksi”, mikäli jälkikäteen mätkäistävät rangaistukset alkavat yleistyä.

 

– Jos niin käy, kurinpitäjille tulee kova kiire. Silloin pitää tarkastella jokaikistä rikettä, jokaikistä keltaista korttia ja jokaista päätöstä jokaikisessä ottelussa, Unsworth huokaa Sky Sportsin sivuilla.

 

– Ei kai kontakteja haluta pelistä pois. Hitaasti mutta varmasti, pala palalta, niin on käymässä.

– Kannatan pelaajien suojelemista, sillä kukaan ei halua nähdä rumia taklauksia. Tarvitsemme kuitenkin asiantuntijoita, jotka tunnistavat rikkeen ja tuntevat pelin. Jos pelikieltoja jaetaan kiistanalaisista tilanteista, se on vaarallinen ennakkotapaus.

– Juttelin Niassen kanssa ja hän on järkyttynyt. Tilanteessa oli kontakti. Tunnen Oumarin eikä hän valehtele, Unsworth lisää.