Everton on vetänyt kauden aivan vihkoon.

Valioliigassa Everton on 12 kierroksen jälkeen sijalla 16. Eurooppa-liigassa on mennyt vielä huonommin.

Everton hävisi eilen illalla Eurooppa-liigan lohkovaiheen viidennellä kierroksella Atalantalle kotonaan rumasti 1-5. Joukkue on jo tässä vaiheessa kautta hävinnyt kaikki kilpailut mukaan lukien enemmän kotiotteluitaan (5) kuin koko viime kaudella.

OptaJoe

@OptaJoe
5 - Everton have already lost more games in all competitions at Goodison Park this season as they did in the whole of 2016/17 (4). Wounded.

Nähdynlaista menoa ei ole todistettu Englannissa aikoihin. 1-5-tappio Eurooppa-liigan kotiottelussa on englantilaisseuran suurin sitten maaliskuun 1996. Tuolloin Nottingham Forest jäi samoin lukemin Bayern Münchenin jyrän alle silloisessa UEFA Cupissa.

OptaJoe

@OptaJoe
1-5 - This was the heaviest home defeat suffered by an English side in the Europa League/UEFA Cup since Nottingham Forest in March 1996 (1-5 v Bayern Munich in the UEFA Cup). Ruins.

Everton on viiden kierroksen jälkeen E-lohkossa viimeisenä. Joukkue on saanut kasaan tasan yhden pisteen. Näin huonosti on englantilaisseura pelannut europelien lohkovaiheen viimeksi kaudella 1995-96.

OptaJoe

@OptaJoe
1 - Everton have won just a point in the Europa League this term; only one English club has picked up as few from their opening five group games in either the Champions League or Europa League (Blackburn in 1995-96). Rough.

Ottelun jälkeen Evertonin väliaikaisluotsina toimivaa David Unsworthia ei hymyilyttänyt. Avauskokoonpanoon oli tehty useita vaihdoksia viime viikonloppuun verrattuna. Kovin moni ei näytönpaikkaansa hyödyntänyt.

– Pyysin pelaajia tekemään minulle valinnan vaikeaksi, etten voisi jättää heitä ulos ensi sunnuntain kokoonpanosta. Suuri osa pelaajista taisikin tehdä valintani helpoksi, Unsworth sanoi lehdistölle.

– Se mitä en voi tehdä, on kantaa pelaajia reppuselässä. Kun paras pelaaja on 18-vuotias [Beni Baningime], joka on pelannut vain kourallisen ykkösjoukkueen otteluita, se kertoo kaiken oleellisen.

– Noin halpoja maaleja ei voi päästää. Kun puetaan oman seuran paita päälle, on pelattava ylpeydellä ja yritettävä kaikkensa. Tänään he eivät antaneet. Se on suuri pettymys.

– Peli oli merkityksetön jo ennen alkuvihellystä, mutta sanoin pelaajille ennen peliä, että fanimme ovat maksaneet tästä hyvästä. He joutuivat lähtemään pois paha maku suussaan, niin minäkin.

Kovin moni fani ei ollut jaksanut raahautua paikalle seuraamaan murheellista näytelmää. Reilu 40 000 katsojaa vetävällä Goodison Parkilla oli eilen vain reilu 17 000 silmäparia.

Unsworthille ruma kotitappio oli iso takaisku myös henkilökohtaisesti. Everton potki päävalmentaja Ronald Koemanin pois noin kuukausi sitten eikä ole vieläkään nimennyt miehelle varsinaista seuraajaa. Unsworth on sanonut haluavansa pestin pysyvästi itselleen. Eräs toimittaja kysyi Unsworthilta, pelasivatko pelaajat tahallaan huonosti eilen, ettei Unsworthia palkattaisi.

– Toivon että eivät. Olen astunut esiin ja sanonut, että haluan päävalmentajaksi [pysyvästi]. Se ei muutu mihinkään. Mutta samaan aikaan on oltava pelaajien tuki.