Englanti sai hetki sitten suoritetussa MM-kisojen lohkoarvonnassa vastustajikseen Belgian, Tunisian ja MM-debytantti Panaman. Arpaonnen voi todeta olleen sen kannalta suotuisa, sillä etenkin kolmos- ja neloskoreista vastukset ovat etukäteen ajateltuna helpoimmasta päästä.

CONCACAF:in karsinnan kolmoseksi ennen Hondurasia ja USA:ta sijoittunut Panama on Englannille täysin uusi tuttavuus, sillä maat eivät ole kohdanneet A-maajoukkuetasolla vielä kertaakaan.

OptaJoe

@OptaJoe
1 - England will face Panama in an international match for the first time ever at the 2018 World Cup finals. Unfamiliar.

Tunisian Englanti puolestaan kohtasi MM-kisoissa myös 20 vuotta sitten. Tuolloin Three Lions nappasi 2-0 -voiton Alan Shearerin ja Paul Scholesin maaleilla.

OptaJoe

@OptaJoe
2-0 - England also played their first World Cup game in the 1998 tournament against Tunisia; winning 2-0 thanks to goals from Alan Shearer & Paul Scholes. Memory.

Belgian kanssa Englanti on ottanut yhteen luonnollisesti paljon useammin. Keskinäisiä kohtaamisia löytyy historiasta yhteensä 21, ja Englanti on hävinnyt näistä vain yhden. Tuonkin tappion se koki jo ennen toista maailmansotaa vuonna 1936. Muista otteluista Englanti on voittanut 15, ja viisi kertaa on pelattu tasan.

OptaJoe

@OptaJoe
1 - England have lost just one of their 21 previous international matches against Belgium (2-3 in 1936). Waffle.