Sarjakärki Manchester City sai Valioliigan 15. kierroksen päätösottelussa vieraakseen putoamisviivan alla majailevan West Hamin, joka oli äskettäin saanut managerikseen David Moyesin. Ennakkoasetelmat olivat jo yksistään sarjataulukon perusteella päivänselvät.

Manchester Cityn avauksessa pelasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Eliaquim Mangala John Stonesin parannellessa takareisivammaansa. West Hamin tolppien välissä kauden ensimmäiseen liigapeliinsä puolestaan asteli Adrían, sillä lainalle Hammersiin täksi kaudeksi siirtynyt ykkösvahti Joe Hart ei emäseuraansa vastaan pelaa.

West Hamin loukkaantumistilanne ei altavastaajan haastetta helpottanut, sillä sivuun olivat jääneet Chichariton ja José Fonten lisäksi ottelun alla myös Andy Carroll ja Winston Reid.

Säpinä alkoi jo pelin toisella minuutilla, kun kotiyleisö vaati erotuomarilta turhaan rankkaria. Vaikka käsivarteenkin osuikin kevyt nykäisy, meni Raheem Sterling varsin helposti maihin.

Viisi minuuttia myöhemmin vierasjoukkue West Ham oli lähellä päästä iskemään, kun Michail Antonio oli unohtunut kulmapotkussa takatolpalle vapaaksi. Antonio ei kuitenkaan ehtinyt aivan kunnolla palloon, ja jatko meni vähän maalin ohi.

Kun ottelu oli vanhentunut 25 minuuttia, tykitti David Silva todella tarkasti rangaistusalueen kulmasta. Adrían oli kuitenkin hereillä, ja tippasi vedon ylänurkasta kulmapotkuksi.

Kymmenen minuutia myöhemmin Silva itse töpeksi kahteen otteeseen puolustuspäässä ja Manuel Lanzini pääsi kuin varkain maalipaikkaan. Ederson kuitenkin torjui West Hamin ensimmäisen maalia kohti tulleen laukauksen kulmapotkuksi.

Muutamaa minuuttia ennen taukovihellystä West Ham sai jobinpostia, kun Cheikhou Koyate loukkasi takareittään ja joutui tulemaan vaihtoon. Kentälle juoksi Diafra Sakho.

Avausjakson viimeiseksi tilastomerkinnäksi jäi kuitenkin maali, mutta monien yllätykseksi vierasmaali. West Ham iski ovelasta kulmapotkukuviosta, kun Angelo Ogbonna unohtui vapaaksi City-puolustuksen keskelle ja pääsi puskemaan Hammersin johtoon. Maali oli Italian maajoukkueestakin tutulle topparille ensimmäinen top 5 -liigoissa.

144 - Angelo Ogbonna's goal was his first ever in one of the big five European leagues, in what is his 144th appearance. Shocked.

Ensimmäisen puoliajan pallonhallinta tilastoitiin Citylle 71-29, mutta kuten tiedetään, pelkällä pallonhallinnalla ei otteluita voiteta. Laadukkaissa maalipaikoissa West Ham ei nimekkäämmille isännilleen hävinnyt.

Toinen puoliaika ehti vanheta vajaat kymmenen minuuttia, kun Fabian Delph kikkaili näyttävästi aivan rangaistusalueen tuntumaan. Ennen kuudentoista rajaa 18-vuotias Declan Rice kamppasi Delphin, ja City sai hyvästä paikasta vaparin.

Kevin De Bruyne ampui vaparista kelpo vedon, mutta Adrián torjui pallon kulmaksi. Seuranneen kulmapotkun jälkitilanteesta toiselle puoliajalle kentälle päässyt Gabriel Jesus järjesteli pallon maalin edustalle, joista se päätyi verkkoonkin. Pallon sohi maaliin Nicolas Otamendi Declan Ricen reiden kautta.

Tauolla huomattavasti piristynyt City painoi koko ajan kaasua ja Adrían sai pistää jatkuvasti parastaan. Espanjalainen torjui laukauksen toisensa jälkeen ja West Ham tuntui olevan täysin köysissä. Vaarallisimmalta näytti 71. minuutin tilanne, jossa Adriánin torjuma paluupallo putosi suoraan Raheem Sterlingille. Englantilaisen jalat menivät kuitenkin juuri väärällä hetkellä solmuun.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä raivokkaammaksi yltyi Cityn vyörytys. 80. peliminuutin tuntumassa West Hamilla tuntui olevan valtavia vaikeuksia jopa pallon purkamisessa omalta alueelta, ja maali liki roikkui ilmassa. Kesken painostuksen syntyi kuitenkin vastahyökkäys, joka päättyi Michail Antonion painavaan laukaukseen, mutta Ederson teki tarvittavat työt palkkansa eteen.

83. minuutilla Cityn kauan himoitsema johtomaali näki päivänvalon. Kevin De Bruyne lähetti linjan takaa mallikkaan syötön, ja David Silva kurotti palloon ja juhli kolme päivää vanhaa jatkosopimustaan maalilla. De Bruyne puolestaan nousi Silvan rinnalle Valioliigan maalisyöttötilaston kärkeen.

Silvan maalin jälkeen West Hamin tarpeettoman pitkä loukkaantumislista sai taas uuden nimen, kun Michail Antonio joutui vaihtoon jalkavaivan takia. Enempiä huolia ei Hammers todellakaan kaipaisi.

Juuri 90 minuutin täyttyessä West Ham sai vielä loistavan tekopaikan, mutta veto suuntautui hieman tolpan ohi.

Manchester Cityn 2-1 -voitto oli ehdottoman ansaittu, sillä niin raivokkaasti se jyräsi koko toisen puoliajan. Voitto oli Citylle jo peräti 20. perättäinen (13. Valioliigassa), ja ero Valioliigan kakkoseen Manchester Unitediin säilyi kahdeksassa pisteessä. Seuraavaksi City kohtaa juuri Unitedin Old Traffordilla.