Liverpool ei jättänyt mitään sattuman varaan sinetöidessään Mestarien liigan lohkovoittonsa murskaerolla Spartak Moskovaa vastaan. Reds karkasi jo ensimmäisellä kaksikymppisellä kolmen maalin johtoon, josta venäläisvierailija ei enää toipunut.

Päätösvihellyksen jälkeen taululla olivat häkellyttävät 7-0-lukemat kotijoukkueen eduksi.

Liverpoolin hahmoksi nousi jälleen kerran hattutempullisen tällä kertaa naulannut Philippe Coutinho. Lohkovoitto meni Jürgen Kloppin miehistölle kolmen pisteen erolla toisena jatkoon edenneeseen Sevillaan.

Sevilla tasasi omassa ottelussaan pisteet Mariborin vieraana 1-1-lukemin.

Peli poikki kättelyssä

Liverpool sai loistavan alun, kun tuomari vihelsi joukkueelle rangaistuspotkun. Rikkeen teki vieraiden Georgi Dzhikiya, joka repi kädestä Mohamed Salahin kepeän näköisesti nurin.

Coutinho ei erehtynyt. Maalivahti Aleksandr Selikhov aavisti vasemalle ja brassi sijoitti pallon oikeaan nurkkaan. Liverpool 1-0-johtoon.

Coutinhon maali Liverpoolin nopein Mestarien liigassa Anfieldillä.

3:51 - Philippe Coutinho's penalty was Liverpool's fastest goal in a Champions League game at Anfield. Rapid.

Yhdeksännellä minuutilla Coutinho loi jälleen vaaratilanteen vapautettuaan Sadio Manén korkealla syötöllään irti laidalta. Senegalilainen kuitenkin pamautti laukauksensa sivuverkkoon.

Vartin pelin jälkeen Liverpoolin johto kasvoi. Salah jakoi syötön oikealle Roberto Firminolle, joka jatkoi pelivälineen keskeltä boksin sisään leikanneelle Coutinholle. Brassi viimeisteli illan toisensa taidokkaalla sijoituksella oikeaan alanurkkaan.

Neljä minuuttia myöhemmin Liverpool löi lisää löylyä pesään, kun Firmino upotti lähietäisyydeltä oikean jalan laukauksensa Spartakin verkkoon 3-0-osuman merkiksi.

Liverpoolin hallinta vain yltyi avausjakson edetessä ja vieraat vikisivät. 36. minuutilla Mané repäisi itsensä Spartak-puolustuksesta irti Salahin syötön jälkeen. Laituri haki ylänurkkaa, mutta laukoi yli.

Liverpool koki pienen takaiskun vielä avausjakson, kun Alberto Morenon peli päättyi loukkaantumiseen. Keskikenttäpelaaja James Milner joutui näin ottamaan vaihdosta vasemman laitapuolustajan paikan.

Toisella jaksolla lisää puita uuniin

Liverpool rankaisi toisen jakson alkuun jo neljättä kertaa ja arkkitehtinä oli Milner. Englantilainen huomasi Manén vapaana oikealla ja heitti keskityksen kohti senegalilaista. Laituri jysäytti 4-0-maalin suoraan ilmasta Selikhovin selän taakse.

Nöyryytys jatkui pian 50. peliminuutilla Coutinhon yllettyä hattutemppuun. Brassin laukaus otti sen varhan pahan kimmokkeen Spartakin puolustajasta, että Selikhovin oli mahdoton torjua yritystä.

Hattutemppu oli Coutinhon ensimmäinen Liverpoolissa kaikissa kilpailuissa.

3 - Philippe Coutinho has scored his first ever hat-trick for Liverpool in all competitions. Sublime.

Kaikki maalit eivät olleet tässä. Viimeisen vartin alkuun myös Mané tuplasi maalimääränsä sijoitettuaan pelivälineen verkkoon suoraan Daniel Sturridgen esityöstä.

Viimeisen naulan arkkuun puolestaan iski Salah viimeisellä viisiminuuttisella. Egyptiläinen sai rauhassa rangaistusalueen sisällä jallitella väsynyttä vieraspuolustusta ja sijoittaa helpon osuman reppuun.

Rumemmaksi luvut eivät enää menneet ja voittoa juhlittiin Anfieldillä 7-0-lukemin.