Entinen Manchester Unitedin pelaaja ja viimeiset neljä vuotta Skotlannin maajoukkuetta valmentanut Gordon Strachan ymmärtää José Mourinhon tuohtumusta sunnuntaisen Manchesterin derbyn jälkilöylyissä. Mourinho marssi pelin jälkeen Manchester Cityn pukukoppiin hillitsemään voitonjuhlia ja sai aikaan nujakan, johon osallistui tiettävästi parikymmentä henkilöä.

– Keskeinen ongelma on, että päätunnelissa valmentajan toimisto on heti vierasjoukkueen pukukopin vieressä ja seuraavana on kotijoukkueen pukukoppi, Old Traffordin hyvin tunteva Strachan aloitti Sky Sportsin The Debate -ohjelmassa.

– Voin ymmärtää Mourinhon reaktion. Jos minun pelaajani juhlisivat noin, sanoisin heille: ”Kuunnelkaa, voitimme pelin, joten vaihtakaa kamppeet, tukkikaa turvat ja nouskaa bussiin”.

– Jos Sir Alex Ferguson valmentaisi Unitedia, hän sanoisi pelaajille seuraavan ottelun alla: ”Muistatteko, mitä he tekivät, kun hävisimme heille?”. Hän saisi laulusta, juhlinnasta ja tanssista voimaa, kiukkua ja motivaatiota seuraavaa kohtaamista varten, Strachan perustelee.

– Jos haluaa mennä takaisin omalle stadionilleen laulamaan ja tanssimaan, niin se sopii. Mutta jos juhlii aivan managerin toimiston vieressä, se antaa vain energiaa Man Unitedin pelaajille.

Toinen Sky Sportsin asiantuntija Alan Smith on kuitenkin eri linjoilla.

– Man Cityllä oli oikeus juhlia. Jos Mourinho kuulee sen toimistossaan, niin olkoon niin. Hänen täytyy niellä se ja antaa asian olla.

– Mourinho vaatii jatkuvasti osoittamaan kunnioitusta. Hän sanoi niin myös Chelsean Antonio Contelle. Luulen, että se kuvaa vain Mourinhon turhautumista silloin, kun hänen joukkueensa häviää, Smith arvelee.

– City voitti pahimman kilpailijansa ja antoi heille jalkapallo-oppitunnin. Kulttuuri on muuttunut ja nyt pukukopissa otetaan selfieitä ja sen sellaista.