Liverpoolin entinen hyökkääjä Rickie Lambert uskoo, että seuran olisi pitänyt päästää brasilialaistähti Philippe Coutinho Barcelonaan.

Barcelona oli Coutinhon, 25, perässä viime kesänä, mutta Liverpool piti pintansa, ja brassitähti jäi ainakin toistaiseksi Englantiin.

Katalonian suurseuran odotetaan tekevän uusi tarjous Coutinhosta tammikuussa tai viimeistään ensi kesänä.

Lokakuussa lopettamisestaan ilmoittanut Lambert, 35, pelasi Coutinhon kanssa Liverpoolissa kaudella 2014-15. Hän toivoo entiselle seuralleen ja pelikaverilleen kaikkea parasta, mutta ymmärtää, että molempien toiveet eivät välttämättä osu yksiin.

– Hän on antanut kaikkensa Liverpoolille. Olisin musertunut, jos hän olisi lähtenyt (kesällä), mutta olisin arvostanut kaikkea, mitä hän antoi seuralle, kertoi Lambert BBC:lle.

– Nyt kun hän jäi, en näe mitään syytä, miksi Liverpool myisi hänet tammikuussa. Siinä ei ole mitään järkeä.

– Tulen luultavasti saamaan hieman ”kuraa” tästä, mutta minusta Liverpoolin olisi pitänyt antaa hänen mennä. Hän pyysi siirtoa. Tiedän, että se tapahtui myöhään siirtoikkunassa ja ymmärrän, miksi me pidimme hänestä kiinni. Mutta jos hän tuli ulos ja sanoi, että haluaa lähteä, niin minä ajattelen, että hän olisi saanut lähteä kaiken sen takia, mitä hän on tämän seuran eteen tehnyt, sanoi Lambert, joka oli tunnetusti iso Liverpoolin fani jo ennen siirtoaan seuraan.