Saksan maajoukkuelegenda Lothar Matthäus uskoo, että Tottenhamin ykköshyökkääjä Harry Kane voisi pelata missä tahansa Euroopan huippuseurassa.

Kaksi kertaa Valioliigan maalikuninkuuden voittanut Kane, 24, kilpailee sarjan parhaan maalipyssyn tittelistä myös tällä kaudella. Tähän mennessä osumia on syntynyt 12 kappaletta. Kaikki kilpailut mukaan lukien Kane on iskenyt 18 maalia 20 ottelussa.

Matthäusin mukaan Kane jää vertailussa kakkoseksi vain entisen seuransa Bayern Münchenin puolalaiskärki Robert Lewandowskille, jolla on kasassa 20 maalia 23 pelissä kuluvalla sesongilla.

– Kaikki Euroopassa puhuvat Harry Kanesta, ja hänestä tullaan puhumaan Italiassa vielä enemmän nyt, kun Spurs sai (Mestarien liigassa) vastaansa Juventuksen. Sen otteluparin kaikki haluavat nähdä, kirjoitti Matthäus Sun-lehden kolumnissaan.

– Pidän Kanesta todella paljon. Jos olisin manageri ja minulla olisi tarpeeksi rahaa, ostaisin hänet heti huomenna.

– Ainoa hyökkääjä, jonka ottaisin ennen häntä koko Euroopassa on Robert Lewandowski. Mutta Kane on paljon nuorempi ja kehittyy yhä.

– Hän tekee niin kovin töitä, juoksee paljon, liikkuu oikeisiin paikkoihin ja luo asioita joukkueelleen. Toinen asia, jota kukaan ei voi kiistää, on se, että hän tietää, miten tehdä maaleja.

– Se on paras ominaisuus, jonka hyökkääjä voi omata, ja hän osaa heiluttaa verkkoja miltä tahansa etäisyydeltä joko jaloillaan tai päällään.