West Hamin lääkintäpalvelujen johtajaksi pestattu Gary Lewin on erikoisessa tilanteessa kohdatessaan tänä iltana Arsenalin, jonka riveissä hän vietti yhteensä 28 vuotta.

Arsenalin edustusjoukkueen fysioterapeuttina 22 vuoden ajan toiminut Lewin, 53, myöntää, että ottelu Tykkimiehiä vastaan tuntuu oudolta.

– En oikeastaan tiedä mitä odottaa. Minulla on edelleen paljon ystäviä Arsenalissa. Serkkuni Colin on nyt fysioterapeuttina siellä, Lewin sanoo.

– Jos Arsenalin pelaaja kaatuu tänä iltana loukkaantuneena kentän pintaan, potkaisen häntä ja pidän huolta siitä, että hän pysyy maassa! Kyse on siitä, että me voitamme, hän nauraa.

Lewin teki pitkään töitä manageri Arsène Wengerin kanssa ja osaa hyvin arvioida, mikä on ranskalaisen perintö Pohjois-Lontoossa.

– Hän muutti tavan, jolla pelaajat harjoittelivat, valmistautuivat ja käyttäytyivät kentän ulkopuolella. Samaan aikaan alkoi tulla ulkomaalaisia pelaajia, kuten Dennis Bergkamp, hän toteaa.

– Valioliigassa pelaamisen vaikeutta ei voi aliarvioida – henkisesti ja fyysisesti. Missään pelissä ei voi pysyä piilossa, ja se vaikuttaa ehdottomasti meidän työhömme. Menemme nyt kohti jaksoa, jossa pitää pelata kymmenen peliä 36 päivässä, joten koko keskittymisen pitää olla palautumisessa.

West Hamissa toukokuussa aloittaneella Lewinilla ei mennyt kauan uusiin kuvioihin sopeutumisessa.

– Tunnen seuran todella hyvin. Synnyin Stevenage Roadilla East Hamissa, ja kaikki perheenjäseneni ovat Hammersin faneja. Serkkuni Trevor teki myös töitä West Hamin akatemiassa yli 25 vuoden ajan, joten yhteyksiä on paljon.

Lähde: London Evening Standard