Englannissa seurataan luonnollisesti kuningasperheen elämää silmä kovana, ja miksei muuallakin. Olihan Suomessakin into suurta, kun Englannin prinssi William kävi äskettäin vierailulla Helsingissä.

Monarkioiden ystävillä on ensi vuonna jälleen yksi suuri kohokohta odotettavanaan, sillä Englannissa vietetään keväällä kuninkaallisia häitä. Prinssi Harry ja tämän mielitietty Meghan Markle ilmoittivat marraskuussa kihlauksestaan, ja nyt häillekin on jo saatu päivämäärä laitettua.

Englannin hovi tiedotti äskettäin, että prinssi Harryn häitä vietetään 19. toukokuuta. Nyt Englannissa spekuloidaankin, mahtaako Harryn isoveli, kruununprinssi William lähteä häistä kesken kaiken jalkapallon takia. William toimii häissä vieläpä mitä todennäköisimmin myös Harryn bestmanina, aivan kuten Harry Williamin häissä.

Veljekset ovat hyvin läheisiä, mutta 19. toukokuuta ei ole suuri päivä vain monarkian, vaan myös brittifutiksen ystäville. Samana päivänä pelataan nimittäin myös FA Cupin loppuottelu.

Cambridgen herttua William on myös Englannin jalkapalloliiton puheenjohtaja, jonka jokavuotisiin velvollisuuksiin kuuluu ojentaa FA Cupin voittopokaali voittajajoukkueen kapteenille. Palatsissa kuitenkin vakuutetaan, ettei häiden ja cup-finaalin aikataulun suhteen tehdä päällekkäisyyksiä, ja William ehtii osallistua molempiin tapahtumiin. William rientäneekin Windsorista Wembleylle heti kun on hän on saanut veljelliset tehtävänsä hoidettua.

Telegraphin mukaan kuninkaalliset häät aloitetaan aamulla, ja FA Cupin aloitusaika on klo 17.30 paikallista aikaa.

Prinssi William on kertonut olevansa Aston Villan kannattaja.