[text-ad]Pitkävetovihjeet on uusi osio Valioliiga.comin lukijoille. Tarjoamme päivän kuumimpaan otteluun meidän pureskellun näkemyksemme vihjeen kera. Uusien pelaajien kannattaa hyödyntää vihjeen perässä oleva tarjous![/text-ad]

Liverpool-Swansea
Tiistaina 26.12 klo 19.30
Valioliiga

Liverpool jatkoi maalien mättämistä Arsenalia vastaan pelatussa ottelussa, joka päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen pistejakoon lukemin 3-3. Tasapeli oli varmasti Jürgen Kloppin miehistölle pettymys, sillä Liverpool johti parhaimmillaan ottelua jo kahdella maalilla. Ottelu paljasti joukkueen suurimman ongelman, liian usein pelit päättyvät selkeästä hallinnasta ja johtoasemasta huolimatta turhauttavaan tasapeliin. Liverpool on sarjassa neljäntenä, vaikka on pelannut peräti kahdeksan tasapeliä, eniten koko sarjassa. Mohamed Salah taistelee maalikuninkuudesta yhdessä Tottenhamin Harry Kanen kanssa, molemmilla on kasassa 15 osumaa ennen tapaninpäivän kierrosta.

Swansean tahmea alkukausi vain jatkuu jatkumistaan. Joukkue pelasi ennen joulua pelatulla kierroksella tasapelin Crystal Palacea vastaan lukemin 1-1. Vain yhden pelin viimeisestä kuudesta pelistään voittanut Swansea on sarja viimeisenä. Manageri Paul Clement sai potkut ja joukkue on viimeistellyt ainoastaan 11 osumaa koko kaudella, eli lähes 0,5 maalia jokaista ottelua kohden. Näillä maalimäärillä Swansea ui vahvasti kohti alempaa sarjatasoa, Championshipiä. Tony Pulisin nimi on jo vilahdellut huhuissa joukkueen loppukauden pelastajaksi.

[text-ad]Aloita kausi tuplakassalla. Kun talletat 100€, saat heti 200€ pelirahaa. Avaa pelitili ille TÄSTÄ.[/text-ad]

Poissaolot

Kova ottelutahti näkyy varmasti Valioliigaseurojen kokoonpanohuolina tulevina viikkoina. Nyt Liverpoolilta sivussa ovat Joël Matip, Alberto Moreno, Nathaniel Clyne sekä epävarmoina Marko Grujić, Adam Bogdan ja Daniel Sturridge. Swansealta sivussa ovat Kyle Bartley sekä mahdollisesti Wayne Routledge, Wilfried Bony sekä Sung Yueng Ki.

Arvio

Liverpool on menettänyt tukun pisteitä jäätyään kerta toisensa jälkeen turhauttaviin tasapeleihin. Sisuuntunut joukkue tulee kotikentällään näyttämään pelaamisen mallia ja aloittaa erittäin agressiivisesti ottelun. Ei olisi ensimmäinen kerta kun joukkue johtaisi otteluaan kotikentällä yhdellä tai useammalla maalilla jo ensimmäisen puoliajan puolivälissä. Swansealla ei ole työkaluja Liverpoolin hyökkäyksen torjumiseen, joukkueen itseluottamus saattaa murentua kokonaan jos Liverpool pääsee iskemään maalin tai kaksikin ensimmäisellä puoliajalla. Ottelun maaliodotusarvo on normaalia korkemmalla tasolla, ja ottelussa nähdäänkin useampi upea osuma Salahin, Roberto Firminon ja Philippe Coutinhon pyörittämältä hyökkäykseltä.

Liverpool -2 (2.19)