Southampton-legenda Matt Le Tissier varoittaa Liverpoolin faneja Anfieldille tammikuun alussa siirtyvän Virgil van Dijkin akilleenkantapäästä.

Entiseltä huippupelaajalta kysyttiin keskiviikkoiltana Twitterissä, mikä on hollantilaistopparin suurin heikkous kentällä.

– Ylimielisyys, kun peli on liian helppo, Le Tissier vastasi.

Matt Le Tissier🌸

@mattletiss7
Complacency when the game is too easy

Elliot Newstead

@ejnewstead
What's VVD's main (on the pitch!) weakness @mattletiss7?

Van Dijkin aikoinaan hollantilaisseura Groningenista löytänyt Celticin ex-kykyjenetsijä Neil McGuinness on samoilla linjoilla.

– Virgil voi olla niin hyvä kuin haluaa, ja kaikki riippuu keskittymisestä. Olen ajoittain huomannut, että hänen keskittymisensä voi herpaantua, kun pelitilanne näyttää mukavalta. Se on ollut hänen suurin ongelmansa, mies kommentoi BBC:lle.

McGuinness pitää van Dijkia huippupelaajana, jolta löytyy nopeutta, voimaa, kokoa, hyvät jalat ja puolustusosaamista. Hän vertaa hollantilaista ex-toppari Rio Ferdinandiin, joka teki erittäin komean uran Valioliigassa.

– Rio oli pelaaja, joka tuli mieleeni, kun ensimmäisen kerran aloin seurata Virgiliä, ja jos tämä saavuttaa edes puolet siitä mitä Rio, se lasketaan menestykseksi.

Liverpool maksaa van Dijkista Southamptonille 75 miljoonaa puntaa eli vajaat 85 miljoonaa euroa.