[text-ad]Pitkävetovihjeet on uusi osio Valioliiga.comin lukijoille. Tarjoamme päivän kuumimpaan otteluun meidän pureskellun näkemyksemme vihjeen kera. Uusien pelaajien kannattaa hyödyntää vihjeen perässä oleva tarjous![/text-ad]

Liverpool-Leicester
Lauantaina 30.12 klo 17.00
Valioliiga

Liverpool on koko Valioliigan tulivoimaisin joukkue yhdessä Tottenhamin kanssa juuri nyt. Mohamed Salah, Roberto Firmino ja kumppanit ovat uskomattomassa vireessä. Joukkue on iskenyt edelliseen kolmeen otteluun huimat 12 osumaa, kun se kaatoi Bournemouthin 4-0, pelasi Arsenalin kanssa hengästyttävän näytöksen jälkeen tasan 3-3 ja voitti perinteisellä tapaninpäivän kierroksella Swansean peräti 5-0. Ainoastaan liian useiden tasapelien vuoksi (8) joukkue on sarjataulukossa neljäntenä.

Leicesterin momentum valmentajavaihdoksen jälkeen on kääntynyt jälleen alamakeen, kun joukkue on voittanut ainoastaan yhden ottelun edellisestä viidestä. Tapaninpäivänä tuli tappio pahasti vajaamiehiselle Watfordille. Joukkueen pelissä ei varsinaisesti ole mitään perustavanlaatuista ongelmaa, joukkueen materiaali ei vain oikeuta yhtään parempaan kuin nykyinen sijoitus, kahdeksas. Siinäkin on jopa muutama sija liikaa. Joukkue on onnistunut maalinteossa mukavasti, mutta samalla omiin on mennyt aivan liikaa helppoja osumia, joukkueen koko kauden maaliero on 30-30.

[text-ad]Aloita kausi tuplakassalla. Kun talletat 100€, saat heti 200€ pelirahaa. Avaa pelitili ille TÄSTÄ.[/text-ad]

Poissaolot

Kotijoukkueelta sivussa jatkavat Alberto Moreno, Jordan Henderson, Nathaniel Clyne sekä mahdollisesti Daniel Sturridge. Leicester ei myöskään kärsi kovin pahasta ruuhkaviikkojen loukkaantumissumasta, sillä sivussa ovat ainoastaan Robert Huth ja mahdollisesti Danny Simpson.

Arvio

Monilta on varmasti mennyt ohitse se fakta, että Liverpool on edelleen kotikentällään ilman tappioita, saldo on upea 5-5-0 ja maalierokin murskaava 19-3. Leicester taas vieraissa on keskikastissa saldolla 3-4-3 ja maaliero 17-16. Liverpool on iskenyt koko Valioliigassa toiseksi eniten maaleja (46) Manchester Cityn jälkeen, joka on aivan omilla luvuillaan. Vaikka Liverpoolilla on hieman poissaoloja, niin hyökkäyskolmanneksen pelaajien vastuu koko joukkueen pelistä on juuri tällä hetkellä niin suuri, että sen merkitystä ei voi väheksyä. Ottelussa tultaneen näkevän paljon osumia jo senkin seikan takia, että innolla hyökkäävä Liverpool jättänee linjojen väliin tilaa ja Leicester jos mikä tykkää iskeä agressiivisesti vastaan. Leicesterin heikkous, eli puolustus, joutuu todella kovaan testiin lauantain kierroksella. Keskinäiset kohtaamiset ovat Liverpoolin hyväksi 3-2, ja tällä kertaa kotivoiton lisäksi nähtäneen upea maalishow, jossa osumia voidaan nähdä molemmissa päissä.

Ottelussa yli 3.5 maalia (2.05)