Jamie Vardy palaa lauantaina vanhalle kotistadionille, kun maalipyssyn seura Leicester kohtaa hänen entisen joukkueensa Fleetwood Townin FA Cupin kolmannella kierroksella. Seurassa muistetaan edelleen englantilaishyökkääjän teot.

Kaudella 2010-11 Vardyn 31 maalia nostivat Fleetwoodin Kakkosliigaan Football Leaguen piiriin. Nyt joukkue pelaa pykälää ylempänä Ykkösliigaa kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Häntä ei olisi voinut koskaan ajatella jalkapalloilijaksi. Hän ei antanut sellaista vaikutelmaa. Mutta kun hänet laittoi puistoon, näimme pelaajan sähköisellä nopeudella ja kyvyllä tehdä maaleja, Leicesterin varustevastaaja Danny Moore kehui BBC:n haastattelussa.

Fleetwoodin kapteeni Nathan Pond pelasi Vardyn kanssa samaan aikaan seurassa. 33-vuotias puolustaja näkee hyökkääjän loistavana esimerkkinä seuran nuorille pelaajille.

– Hän pitää edelleen meihin yhteyttä, eikä ole unohtanut menneisyyttään. Hän aloitti Fleetwoodissa ja teki hienoja asioita. Sellainen seura me olemme. Etsimme uutta Jamie Vardya, Pond sanoi.

Vardy saattaa joutua jättämään lauantain pelin väliin nivusvaivojen vuoksi. Hyökkääjä edusti Fleetwoodia vain yhden kauden siirryttyään kesällä 2012 Leicesteriin.