Sky Sportsin espanjalaisen jalkapallon asiantuntija Guillem Balague uskoo Barcelonan hankkineen Philippe Coutinhon Liverpoolista Andrés Iniestan seuraajaksi. 25-vuotias brassi siirtyy katalonialaisseuraan 160 miljoonan euron kaupassa (uutinen).

Coutinhon odotetaan solmivan pitkän viiden ja puolen vuoden sopimuksen. 33-vuotias keskikenttäpelaaja Iniesta on yhdistetty tämän kauden päätyttyä Kiinan Superliigaan.

– Iniesta on tulossa vanhaksi. On puhuttu, että tämä on hänen viimeinen kautensa Barcelonassa ja Kiinasta on tullut isoja tarjouksia. Barcelona tarvitsee tätä laatua keskikentälle. Coutinho ei ole vielä Iniestan tasolla, mutta hän voi kehittyä tarvittavilla kyvyillä, Balague analysoi.

– Coutinho ei tule alkuun saamaan juurikaan puolustusvastuuta pallottomana. Hänen täytyy kuitenkin oppia nekin asiat, sillä he näkevät hänet keskikentän keskellä. Hänen täytyy oppia Barcelonan sijoittumistapa pärjätäkseen pallottomana.

Balague uskoo Coutinhon siirron virallistuvan maanantaina.

– He valmistelevat kaiken huomiselle. Lääkärintarkastus tullaan hoitamaan huomenna ja sen jälkeen tapahtuu esittely Camp Noulla, asiantuntija sanoi.

Huom! Coutinhon siirtosummaa korjattu klo 17.10.