Neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Newport County järjesti yllätyksen FA Cupin kolmannella kierroksella, kun se nujersi kotonaan Leedsin 2–1.

Rodney Parade räjähti riemuun, kun vaihtopelaaja Shawn McCoulsky puski voitto-osuman 89. minuutilla.

– Totta puhuen en muista siitä paljoakaan. Rehellisesti sanoen se on hämärän peitossa. Se on ehdottomasti yksi parhaista maaleistani. Leedsin pudottaminen FA Cupista – siitä unelmat on tehty, McCoulsky iloitsi BBC:n haastattelussa.

Mestaruussarjan Leeds johti ottelua pitkään Gaetano Berardin maalilla, mutta isännät nousivat tasoihin Conor Shaughnessyn omalla maalilla noin vartti ennen loppua.

Leeds sai lisää kylmää vettä niskaansa erotuomarin antamalla lisäajalla, kun Samuel Sáiz poistettiin kentältä punaisella kortilla. Brittimedian mukaan espanjalainen sylkäisi kohti vastustajaa.

Newport on tällä hetkellä peräti 53 pykälää Leedsin takana, jos kaikki Englannin liigajoukkueet pannaan järjestykseen.

– Tämä on paljon parempaa, Leedsin kaltaisten Mestaruussarjan joukkueiden kaataminen. En halua olla voittamassa putoamistaistoja. Haluan voittaa FA Cupin otteluja ja nousta sarjataulukossa ylöspäin, Newportin manageri Michael Flynn kommentoi.

Myös Ykkösliigan Shrewsbury venyi yllätykseen, kun se päätyi maalittomaan tasatulokseen Valioliigan West Hamin kanssa. Ottelupari ratkaistaan myöhemmin uusintaottelussa.

FA Cup, 3. kierroksen tuloksia

Newport – Leeds 2–1 (0–1)

Shrewsbury – West Ham 0–0