Virgil van Dijkin megasiirto Southamptonista Liverpooliin jäi loppiaisena tämän siirtoikkunan toiseksi suurimmaksi, kun samainen Liverpool myi Philippe Coutinhon Barcelonaan (uutinen). Barcelonan kerrotaan maksavan Coutinhosta 120 miljoonaa euroa, mutta summa voi kohota erilaisten bonusten ja pykälien myötä 160 miljoonaan euroon.

Yllämainittujen kauppojen myötä Liverpool on nyt ollut osallisena joko myyvänä tai ostavana osapuolena kahdessa maailmanhistorian Top 10 -kalleimmista kaupoista. Coutinhon siirto puolestaan tiputti sijalle 11 Liverpoolin edellisen jättimyynnin, Luis Suárezin myynnin samaiseen Barcelonaan vuonna 2014.

Tuolloin Liverpool kuittasi Barcelonalta 75 miljoonan punnan (82,3 miljoonan euron) korvauksen. Jotain markkinoiden kuumenemisesta kertoo sekin, että silloin – kolme ja puoli vuotta sitten – Suárezin kauppa oli maailman kolmanneksi arvokkain pelaajasiirto.

Monet uskovat, että Van Dijkin hankinta oli jo ”etumaksua” tulevasta myynnistä, mutta eiköhän Liverpoolissa etsitä vielä Coutinhon omallekin tontille vielä vahvistusta. Reds-leirissä toiminta siis tuskin on lakannut vielä tämän ikkunan osalta tähän, ja nähtäväksi jääkin, kuinka korkeita ylihintoja Liverpoolilta tullaan Coutinho-kaupan takia kiristämään.

Tulevia tapahtumia odotellessa Sky Sports heitti silmäyksen taaksepäin ja muisteli sitä, mitä kaikkea Liverpool hankki Luis Suárezin myynnistä saaduilla rahoilla. Tuolloin liikennettä oli kosolti sisäänpäinkin Brendan Rodgersin rakentaessa joukkuetta uudelleen. Aivan koko pelaajakatraaseen eivät Suárez-rahat riittäneet, vaan seuraaviin miehiin upposi kesällä 2014 yhteensä 115 miljoonaa puntaa.

Adam Lallana – Southamptonista 25 miljoonalla punnalla

Aivan kuten Barcelona hankkii tähtensä Liverpoolista, vahvistaa Liverpool rivejään jo perinteisesti Southamptonin pelaajilla. Lallana oli Liverpoolin kesän 2014 päähankinta, ja hän irtosi Saintsista kolmanneksella Suárezin hinnasta.

Englannin maajoukkuepelaaja on kärsinyt useista loukkaantumista, mutta terveenä ollessaan miehen rooli Liverpoolin keskikentällä on iso. Coutinhon lähdön myötä se tullee kasvamaan entisestään. Otteluita Liverpoolissa: 130

Dejan Lovren – Southamptonista 20 miljoonalla punnalla

Liverpool pääsi ennen Suárezin lähtöä lähelle jopa Valioliigan mestaruutta, mutta suurin huolenaihe joukkueessa oli tuolloin(kin) puolustus, ei hyökkäyspää. Tätä osa-aluetta yritettiin laittaa kuntoon hankkimalla Saintsista hyvän debyyttikauden Englannissa pelannut Lovren.

Lovrenin ura Liverpoolissa on ollut melkoista vuoristorataa ja nähtäväksi jää, menettääkö hän lopullisesti paikkansa vakioavauksen miehenä van Dijkin tulon jälkeen. Tällä kadella Lovren on tainnut olla Anfieldin sylkykuppi numero 1. Otteluita Liverpoolissa: 133

Lazar Markovic – Benficasta 20 miljoonalla punnalla

Brendan Rodgers yllätti kesällä 2014 maksamalla 20-vuotiaasta serbilaiturista miljoona puntaa per ikävuosi. Ikäloppu Markovic ei ole vieläkään, mutta hänet on jo ehditty tuomita Liverpool-flopiksi.

Markovicia on kierrätetty lainoilla Fenerbahcessa, Sporting Lissabonissa ja Hullissa, ja harva edes muistaa, että nuorukainen on edelleen Liverpoolin palkkalistoilla. Tällä kaudella Markovic on mahtunut edes vaihtopenkille vain yhdessä ainoassa edustusjoukkueen pelissä, hävityssä Liigacupin ottelussa Leicesteriä vastaan. Reservijoukkueen riveissä hän on pelannut kerran. Otteluita Liverpoolissa: 34

Mario Balotelli – AC Milanista 16 miljoonalla punnalla

Ristiriitaisen italialaishyökkääjän tehtävänä oli täyttää edes osa Suárezin jättämästä massiivisesta aukosta Liverpoolin hyökkäystehoihin. Seuraan tullessaan ”Super-Mariota” pidettiin huippuedullisena loistohankintana, mutta puheille tuli lopulta katetta vain neljän maalin verran. Liverpool päästi Balotellin lopulta Nizzaan ilmaisella siirrolla kesällä 2016, eikä Balotelli ole aikaansa Anfieldilla lämmöllä muistellut.

Otteluita Liverpoolissa: 28

Alberto Moreno – Sevillasta 12 miljoonalla punnalla

22-vuotiaana Liverpooliin tullut Moreno sai hyvän lähdön uralleen Valioliigassa tehtyään maalin jo toisessa pelissään Tottenhamia vastaan. Myöhemmin hän putosi kuitenkin nokkimisjärjestyksessä James Milnerin taakse.

Tällä kaudella Moreno on tehnyt Jürgen Kloppin alaisuudessa uutta tulemistaan, ja siirto voikin lopulta vielä osoittautua onnistuneeksi kaupaksi. Otteluita Liverpoolissa: 129

Divock Origi – Lillestä 10 miljoonalla punnalla

Nuori belgialaishyökkääjä oli tehnyt hyvän vaikutuksen kesän 2014 MM-kisoissa ja tuli Liverpoolin suurin odotuksin. Rodgersin aikana läpilyöntiä ei tullut, mutta Klopp alkoi jakamaan minuutteja Origille hieman enemmän. Täksi kaudeksi Origi lähti lainalle Wolfsburgiin, mutta tulevaisuutta Liverpoolissa saattaa edelleen olla. Otteluita Liverpoolissa: 77

Emre Can – Bayer Leverkusenista 10,5 miljoonalla punnalla

Can oli pelannut ennen siirtoaan loistavan kauden Bundesliigassa ja Liverpoolissakin hän sai välittömästi jalansijaa – etenkin monipuolisuutensa ansiosta. Klopp on peluuttanut Cania hyvin säännöllisesti keskikentällä, mutta vahvojen huhujen mukaan Liverpool on menettämässä luottomiehensä ensi kesänä Juventukseen ilmaisella siirrolla. Otteluita Liverpoolissa: 155

Rickie Lambert – Southamptonista 4 miljoonalla punnalla

Vielä yksi Southampton-hankinta. Lapsuudessa Liverpoolia kannattanut Lambert teki ainoalla Liverpool-kaudellaan lopulta vain kolme maalia, ja hyökkääjä siirtyi jo seuraavana kesänä West Bromwichiin. Lambert lopetti uransa viime lokakuussa. Otteluita Liverpoolissa: 36

Javier Manquillo – lainasiirrolla Atlético Madridista

Syvyyspelaajaksi hankittu Manquillo pelasi syyskauden aikana kymmenen ottelua, mutta jäi keväällä kokonaan minuuteitta joukkueessa. Nyt mies edustaa Newcastlea. Otteluita Liverpoolissa: 19