Mino Raiola ja Jorge Mendes tunnetaan jalkapallomaailman superagentteina. Kaikessa hiljaisuudessa omaa mainettaan on kasvattanut myös Lontoossa asuva 46-vuotias Kia Joorabchian.

Nyt Joorabchian nousi taas parrasvaloihin junailtuaan tuoreimpana Philippe Coutinhon siirron Liverpoolista Barcelonaan. 160 miljoonan euron siirto oli maailman toiseksi kallein heti viime kesän Neymar-kaupan jälkeen Barcelonasta PSG:n paitaan.

Iranilaissyntyinen liikemies on vuosien varrella erikoistunut erityisesti brasilialaisten pelaajien suurkauppoihin.

Joorabchianin työ jalkapallon parissa alkoi vuonna 2004 Brasiliasta. Tässä esimerkkejä agentin puuhastelemista kaupoista Valioliigassa.

Syyskuu 2008: Robinho Real Madrid-Manchester City

Kuva: Getty Images

Real Madridin hyökkääjä Robinho oli vuonna 2008 tavoiteltu pelaaja. Lopulta pisimmän korren vei Manchester City, jonka uudet omistajat Abu Dhabista olivat samana ostaneet. City pulitti kesän ikkunan viimeisenä päivänä brassista silloisen siirtoennätyksensä, joka oli 36,6 miljoonaa euroa. Robinho oli Citizensin uuden aikakauden ensimmäinen suurhankinta.

2011- David Luiz Benfica-Chelsea-PSG-Chelsea

Kuva: Getty Images

Luiz kuului Joorabchianin asiakkaisiin jo siirtyessään vuonna 2011 ensimmäisen kerran Chelsean paitaan Benficasta. Brasilialaispuolustaja kävi välissä PSG:ssä, mutta palasi Pariisista Lontooseen syyskuussa 2016. Yhteensä Blues on maksanut Luizin siirroista vajaa 103 miljoonaa euroa.

Elokuu 2013: Willian Anzhi Makhachkala-Chelsea

Kuva: Getty Images

Willian oli vasta siirtynyt Anzhin riveihin, kun Chelsea osti miehen pois 34 miljoonan euron hintaan talousvaikeuksissa olleesta venäläisseurasta. Viisi vuotta myöhemmin brassilaituri on noussut Bluesin runkopelaajaksi, maajoukkuemieheksi ja kaksinkertaiseksi valioliigavoittajaksi.

Tammikuu 2017: Oscar Chelsea-Shanghai SIPG

Kuva: Getty Images

Chelsea teki hurjat voitot myytyään Oscarin vuosi sitten Kiinaan 68 miljoonan euron hintaan. Keskikenttäpelaaja oli pudonnut Antonio Conten otettua ohjat managerina pois avausmiehistöstä ja tyytymättömästä jäsenestä oli päästävä eroon. Oscarin sopimus Shanghai SIPG:n kanssa oli yksi jalkapallomaailman suurimpia.

Heinäkuu 2017: Tiemoue Bakayoko Monaco-Chelsea

Kuva: Getty Images

Suurkauppa ennen Coutinhoa oli Bakayokon siirto viime kesältä Chelsean keskikentälle. Blues maksoi Monacolle ranskalaispelaajasta 45 miljoonaa euroa. Bakayoko saapui Lontooseen Ranskan liigan mestarina. Keskikenttäpelaaja on nyt Chelsean historian kolmanneksi kallein hankinta.

Lähde: Sky Sports