Entinen huippupelaaja Rio Ferdinand uskoo, että Watfordin keskikenttäpelaaja Abdoulaye Doucouré tuntee häpeää viime viikonlopun tapahtumien jälkeen.

Doucourén 2–2-tasoitusmaali viime hetkillä Southamptonin verkkoon herätti raivoa, sillä mies näytti hidastuksen perusteella tekevän sen kädellään – eikä käsi näyttänyt olevan luonnollisessa peliasennossa kontaktihetkellä.

– Uskon hänen tienneen, mitä oli tekemässä. Uskon hänen tienneen, että hän osuu siihen, jos hän panee kätensä oikealle alueelle, toinen ex-pelaaja Jermaine Jenas totesi BT Sportin studiossa.

– Mielestäni hän tietää, ettei hän puske palloa, ja ajattelee ”Jos se osuu käteeni ja menee sisään, katsotaan mitä tapahtuu”.

Tilanne jakoi kuitenkin mielipiteitä. Esimerkiksi Englannin maajoukkueen entinen päävalmentaja Glenn Hoddle arvioi teon olleen tahaton.

– En usko sen olleen tahallinen, mutta kyllä, tuomareiden olisi pitänyt nähdä se. Tällä tasolla he kaikki ovat nyt ammattilaisia, avustavat erotuomarit ja tietenkin tuomari, sanoi Hoddle.

– Se on reaktio. En usko, että hän yritti tehdä maalin kädellään. Olisi odottanut tuomareiden menevän ja sanovan ”OK, tuo on käsivirhe ja vapaapotku”. Kun sitä ei kuitenkaan tapahtunut, tällä planeetalla ei ole yhtään pelaajaa, joka sanoisi tuomarille ”Muuten tuomari, tein käsivirheen, se ei ollut maali”.

Lähde: Hertfordshire Mercury