Jussi Jääskeläisen uran päättyminen ei saanut tahraa, toisin kuin joissain lehdissä on uutisoitu.

Uutisoimme eilen Jääskeläisen pelaajauran virallisesta päättymisestä (lue tästä). Suomalaismaalivahdin viimeiseksi seuraksi jäi intialainen Atlético Kolkata.

Joidenkin lähteiden mukaan Jääskeläisen ura päättyi, kun hän sai potkut Atléticosta. Näin se ei kuitenkaan mennyt.

Valioliiga.com tavoitti Jääskeläisen kommentoimaan tapausta. 42-vuotias Jässi siirtyi alun perinkin Atléticoon viime kesänä nimenomaan maalivahtivalmentajaksi, eikä pelaajaksi.

– Minut rekisteröitiin myös pelaajaksi varmuuden vuoksi, ja koska ulkomaalaiskiintiössä oli tilaa. Ei ollut tarkoitus, että pelaisin lainkaan. Yhdessä ottelussa olin kuitenkin kentällä, olosuhteiden pakosta, Jääskeläinen sanoo.

Tällä hetkellä Atléticolla on joitain loukkaantumisia. Siirtoikkuna on auki, ja joukkuetta pyritään vahvistamaan ulkomaalaisilla pelaajilla.

– Nyt tarvitsimme tilaa ulkomaalaiskiintiöön siirtoikkunan auettua, joten päätimme, että minun paikkani vapautetaan ja sille paikalle etsitään uutta pelaajaa. Samalla oli ajankohtaista vielä virallisesti ilmoittaa, että peliura oli tässä.

– Jatkan seurassa alkuperäisen suunnitelman mukaan maalivahtivalmentajana, kuten pitikin. Se on minun roolini. Ainoa ero aiempaan on siinä, että en ole pelaajakiintiössä.

– En minä lähtenyt Intiaan pelaamisen vuoksi vaan siksi, että saan aloitettua uran valmennuksessa. Kokeneiden muiden valmentajien, kuten Teddyn [joukkueen päävalmentaja, Sheringham], kanssa saan paljon arvokasta kokemusta. Nyt oli hyvä paikka lähteä virallisesti eläkkeelle.

– Mutta en ole saanut potkuja mistään. Olen yhä täällä siinä roolissa kuin pitääkin, eli joukkueen valmennuksessa.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila