[text-ad]Pitkävetovihjeet on uusi osio Valioliiga.comin lukijoille. Tarjoamme päivän kuumimpaan otteluun meidän pureskellun näkemyksemme vihjeen kera. Uusien pelaajien kannattaa hyödyntää vihjeen perässä oleva tarjous![/text-ad]

Swansea-Liverpool
Maanantaina 22.1 klo 22.00
NHL

Sarjajumboksi jämähtänyt Swansea on pystynyt napsimaan viime kierroksilla pisteitä sieltä täältä, mutta voittoja joukkue ottaa edelleen liian harvoin. Edellinen Valioliigassa otettu voitto tuli Watfordin vieraana viime vuoden puolella. Sarjan huonoin kotijoukkue Swansea on pelannut kotonaan saldolla 2-2-7 ja maalierokin on murheellinen 6-17. Swansea on koko sarjan tehottomin joukkue maalinteon kannalta, 14 maalia tehtynä kun otteluita on pelattu 23, on lukema, jonka pitää parantua oleellisesti, jotta joukkue voisi vielä taistella putoamista vastaan. Kokenut Wilfried Bony on joutunut välillä penkille, kun nuori Oliver McBurnie on saanut vastuuta kärjessä, skotlantilainen on vakuuttanut etenkin työmoraalillaan pelin eri vaiheissa.

Liverpool on Valioliigan kuumin joukkue. Etenkin upea voitto Manchester Citystä lukemin 4-3 oli oiva osoitus joukkueen nykyisestä vaarallisuudesta. Edelliset kuusi ottelua ilman tappiota pelannut joukkue taistelee tosissaan ensi kauden Mestarien liigan paikasta, joka onkin oltava ehdoton minimitavoite loppukaudelle. Edes Philippe Coutinhon myynti FC Barcelonaan ei tunnu hidastavan joukkueen menoa. Vieraissa Liverpool on iskenyt eniten maaleja, huimat 29 osumaa. Muuten vieraissa saldo on 6-3-2. Mohamed Salah on maalipörssin toisella sijalla, kahden maalin päässä Harry Kanesta. Salahilla osumia on kasassa 18.

[text-ad]Aloita kausi tuplakassalla. Kun talletat 100€, saat heti 200€ pelirahaa. Avaa pelitili ille TÄSTÄ.[/text-ad]

Poissaolot

Kotijoukkue Swansealta sivussa on Angel Rangel sekä epävarmoina Tammy Abraham, Mike Van der Hoorn sekä Renato Sanches. Liverpoolilla poissaoloja on mahdollisesti enemmän, kun sivussa ovat Nathaniel Clyne sekä mahdollisesti Alberto Moreno, Virgil van Dijk, Daniel Sturridge, Emre Can sekä Jordan Henderson. Kokoonpanotilanne kannattaa tarkastaa ennen ottelun alkamista.

Arvio

Swansean peli on selkiytynyt huonon alkukauden jälkeen ja se ei ole vielä täysin ulkona ensi kauden liigapaikkoja ajatellen. Maalinteon on tehostuttava radikaalisti, jotta tavoite olisi realistinen. Liverpool on Valioliigan toiseksi paras joukkue tehtyjen maalien mittarilla mitattuna, ja juuri tällä hetkellä Valioliigan paras joukkue hyökkäyssuuntaan. Liverpoolin peleissä on tällä kaudella totuttu näkemään paljon maaleja, ja yleensä molemmissa kenttäpäissä. Profiiliaan nostanut Swansea pystynee tekemään edes yhden osuman kotikentällään, mikäli Liverpool hyökkää jossain vaiheessa liian innokkaasti. Lisäksi Swansean on oltava itsekin kotikentällään agressiivinen, pisteitä on tultava alkukautta paremmalla keskiarvolla. Uskotaan maalinodotusarvon kiipeävän lähelle neljää osumaa, joista vierasjoukkue tekee kaksi-kolme osumaa.

Swansea-Liverpool yli 3.5 maalia (2.60)