Southampton nettosi puolustaja Virgil van Dijkin myynnillä Liverpooliin siirtoikkunan alkupäivinä lähes 80 miljoonaa euroa. Sisäänpäin ei kuitenkaan ole tullut vielä ketään, mutta tilanne voi muuttua lähipäivinä.

The Telegraph nostaa esiin kaksi pelaajaa, joiden uskotaan olevan Southamptonin tähtäimessä. Toinen on 26-vuotias laitalinkki Quincy Promes ja toinen samanikäinen kärkimies Guido Carrillo. Seuran uskotaan olevan valmis sijoittamaan pelaajiin vajaat 57 miljoonaa euroa.

Hollantilainen Promes on tehnyt Spartak Moskovalle 17 sarjapelissä tällä kaudella 10 maalia ja antanut kuusi maalisyöttöä. Carrillo puolestaan on viimeistellyt Monacolle neljä Ligue 1 -maalia.

Saintsin manageri Mauricio Pellegrino ei kommentoi huhuttuja pelaajia suoraan, mutta jakoi mielipiteitään seuran tavoitteista tammikuun siirtoikkunassa yleisellä tasolla.

– Jos hankimme jonkun pelaajan, hänen pitää olla tärkeä jokaiselle – pelaajillemme, taustajoukoille, johtokunnalle ja seuralle, Pellegrino totesi.

– Pelaajien hankkiminen on helppoa. Hyvien pelaajien, joista monet joukkueet taistelevat, hankkiminen on kuitenkin vaikeaa. Emme voi hosua ja tehdä hätäisiä kauppoja.

– Hankin mieluummin yhden pelaajan kuin kolme, joiden kokoonpanon vahvistamisesta en voi olla varma. Olen optimistinen sen suhteen, että seuraavien päivien aikana tapahtuu jotain merkittävää.

Southampton ei ole voittanut valioliigaottelua sitten marraskuun, joten Pellegrinon asemasta on ymmärrettävästi alettu keskustella. Sunnuntainen tasapeli Tottenhamia vastaan tuonee vähän työrauhaa, mutta huolissaan argentiinalainen ei ollut perjantainakaan, ennen peliään antamassaan haastattelussa.

– Olen huolissani monesta asiasta, mutta en työpaikastani, Pellegrino vakuuttaa.

– Kun tuntee olonsa liian mukavaksi, tuntuu siltä, ettei kehity. Vaikeat ajat ovat sataprosenttisesti tärkeämpiä kuin helpot. Kokemuksista voi oppia.

– Tiedän, että olemme nyt vaikeassa tilanteessa, mutta ehkä kaksi tai kolme viikkoa myöhemmin puhumme eri tarinasta. Jos ei kestä hankalia tilanteita, on parasta pysyä kotona. Emme rakenna jotain vain seuraavaa kahta peliä varten, vaan kauemmas tulevaisuuteen, Pellegrino maalailee.

Tasapeli Tottenhamia vastaan oli varmasti ainakin askel oikeaan suuntaan, sillä ottelun lopussa Saints oli jopa lähempänä voittoa.