Englannin FA Cupin ottelut jatkuvat tällä viikolla. Perjantaina nähdään ns. Davidin ja Goljatin kohtaaminen, kun sumujen saarten neljännen sarjatason, Kakkosliigan, Yeovil Town isännöi Valioliigan tämän hetken kakkosta Manchester Unitedia.

HIFK:ta Veikkausliigassa viime kaudella valmentanut, nykyään itähelsinkiläisen FC Kontun Kolmosen kauteen valmistautuvan ryhmän valmennustiimissä toimiva Antti Muurinen uskoo Unitedin kierrättävän ottelussa pelaajia laajasti.

– Ykkösjuttuhan on se, että José Mourinho miettii, että nyt pitäisi antaa peliaikaa niille, jotka ovat pelanneet vähemmän, ettei aina vaan rasiteta samoja pelaajia. Se tasoittaa tilannetta. Siellä on pelaajia, jotka eivät ole pelanneet vähään aikaan paljon tai joiden itseluottamus ei ole parhaimmillaan, huimat seitsemän Suomen mestaruutta lahtelaisen Kuusysin ja HJK:n valmentajana urallaan voittanut Muurinen, 63, sanoo Valioliiga.comille.

– Englanti on jännä maa. Vaikka siellä on kaksi, kolme tai neljäkin sarjatasoa joukkueiden välissä, pelit voivat olla kuitenkin tasaisia, koska Englannissa pelaajat, valmennus ja seura ovat tottuneet tappelemaan ja taistelemaan. Siinä on aina se yllätysmahdollisuus.

Yeovil Town ei kuitenkaan yllätysmahdollisuutta Muuriselta tällä kertaa saa. Valmentajalegenda uskoo Unitedin vievän ottelun nimiinsä, vaikka ns. ykkösnyrkkiä ei nähtäisi viheriöllä perjantaina.

– Ihan siihen en jaksa uskoa, että he Man Unitedin yllättäisivät, mutta on Englannissa näitä superyllätyksiä ollut. Joka kevät niitä on nähty. Uskon Unitedin hoitavan tämän, mutta Englannin peleissä voi sattua mitä vaan.

FA Cupin neljännesvälieräottelu Yeovil Town-Manchester United näkyy perjantaina 26.1. suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi kello 21.50 alkaen. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.