Liverpool koki kovan kolauksen maanantain vieraspelissään, kun se hävisi yllättäen Valioliigan jumbona tuskailevalla Swansealle 0-1.

Liverpool painoi loppuun asti päälle ja haki vimmatusti tasoitusta, mutta Swansean johto piti puolalaismolari Łukasz Fabiańskin johdolla. Tappio oli Jürgen Kloppin suojateille ja itse valmentajalle hankala nieltävä, sen verran suuri ennakkosuosikki Liverpool ottelussa oli.

Joukkueen pelit Valioliigan alakastilaisia jatkuvat lauantaina, kun FA Cupin ottelussa tulee vastaan West Bromwich.

63-vuotiaan, viime kaudella Veikkausliigassa HIFK:ta valmentaneen Antti Muurisen uskomuksen mukaan tappio Swansealle aiheuttaa punapaitojen riveissä muutoksia Albionia vastaan valmistautumiseen – ja kenties pelaajavalintoihinkin.

– Luulen, että se (tappio Swansealle) vaikuttaa sillä tavalla, että nyt Klopp laittaa kentälle kovemman joukkueen kuin olisi laittanut, jos he olisivat voittaneet Swansean, ja Liverpool on nyt enemmän tosissaan. Tuollainen ottelutulos, häviö sarjajumbolle, tekee Kloppin olotilasta tukalamman. Pettymys oli vaan niin valtavan suuri kaiken kaikkiaan. Kyllä Liverpoolin täytyy nyt kirkastaa kilpensä, palauttaa maineensa ja näyttää osaamisensa, seitsemän Suomen mestaruutta urallaan valmentajana voittanut Muurinen linjaa.

– Ikään kuin sanoisin, ettei heillä ole varaa hävitä. Muuten alkavat pahat puheet. Luulen, että Liverpool tulee olemaan aika tosissaan, nykyään Kolmosessa pelaavan FC Kontun valmennusryhmässä luotsaava valmentajavelho painotti.

West Bromwich jakaa Valioliigan jumbojoukkueen sijan yhdessä Swansean kanssa. Vain parempi maaliero pitää sen toiseksi viimeisenä. Molemmat ovat keränneet 24 ottelustaan vaivaiset 20 pistettä. Liverpool on sen sijaan Valioliigassa neljäntenä 47 pisteellä.

FA Cupin neljännesvälieräottelu Liverpool-West Bromwich näkyy lauantaina 27.1. suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi kello 21.40 alkaen. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.

Korjaus kello 16.20: Liverpool on sarjassa neljäntenä, ja pisteitä on 47.