Kymmenen maalia Valioliigassa on tässä vaiheessa kautta kelpo suoritus keltä tahansa hyökkääjältä. Silti voidaan puhua kuivasta kaudesta, kun maalia ei ole tullut kuudessa viimeisessä ottelussa.

Nyt puhutaan Chelsean espanjalaishyökkääjästä, täksi kaudeksi seuraan Real Madridista siirtyneestä Álvaro Moratasta.

25-vuotias kärkimies ei ole osunut puiden väliin viime aikoina odotetusti, ja samalla Chelsean maalinteko on tökkinyt. Lontoolaisseura pelasi tammikuussa peräti kolme maalitonta ottelua ennen viime viikon keskiviikon FA Cupin kamppailua (1-1) Norwichia vastaan.

Suomen maalivahtilegenda, Valioliigassa itsekin urallaan lukuisia otteluita pelannut Antti Niemi ei ole huolissaan Moratan tilanteesta, vaikka osumat ovatkin jääneet vähäisiksi viime aikoina.

– Ehkä hänen ongelmansa on se, että hän tarvitsee liian monta paikkaa siihen, että tekee maalin. Niin kauan en ole huolissani, kun hän pääsee ihan hyvin paikoille. Kyllä se sieltä aukeaa. Pidän häntä edelleen huippuhyökkääjänä. Varmasti tulee tekemään hyvän uran Chelseassa, jos hän sinne jää, nykyään Huuhkajien maalivahtivalmentajana toimiva Niemi sanoo Valioliiga.comille.

Chelsean ottelut jatkuvat sunnuntaina Stamford Bridgella Newcastlea vastaan. Edellisessä sarjapelissään sinipaidat kaatoivat vieraissa Brightonin 4-0.

– Nyt he voittivat ja näyttivät, että saavat maalihanat auki. Newcastle on sillä tavalla haastava joukkue, että siellä on manageri, joka osaa kyllä organisoida puolustuksen niin, että on vaikeaa tehdä maalia. En silti nää, etteikö Chelsea veisi sitä kamppailua, Niemi ennakoi.

Chelsea lähtee otteluun tappio niskassaan. Se hävisi Arsenalille Liigacupin ottelussa keskiviikkona lukemin 1-2.

Valioliigan ottelu Chelsea-Newcastle näkyy sunnuntaina 28.1. suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi kello 15.25 alkaen. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.