Manchesterissa päämajaansa pitävä urheiluvälinevalmistaja Umbro otti ohjat omiin käsiinsä ja tiedotti Manchester Cityn seuraavasta pelaajahankinnasta. Umbron mukaan City on hankkinut ilmaisella siirrolla USA:n maajoukkueen keskikenttäpelaajan Mix Diskerudin, ja antanut hänelle 4,5 vuoden sopimuksen. City ei ole sopimusta vahvistanut.

– Tämä on minulle mahtava tilaisuus. Olen innoissani siitä, että saan tehdä työtä niiden ihmisten ja järjestöjen kanssa, jotka pyrkivät jatkuvasti viemään lajimme, arvomme ja varusteemme uudelle tasolle, Norjassa syntynyt ja kasvanut Diskerud kommentoi Umbron virallisella Twitter-tilillä.

– Manchester City on luultavasti maailman paras jalkapalloseura ja Umbro suunnittelee parhaat varusteet. Molemmat ovat historiallisia brändejä, jotka muokkaavat lajimme tulevaisuutta.

Umbro

@umbro
Delighted to report the news that @MixDiskerud will further be cementing his relationship with Umbro in our hometown, as he proudly continues his footballing development with a 4,5y Manchester City FC contract. (1/3)

Umbro on Diskerudin henkilökohtainen sponsori, mutta ei tee suoraa yhteistyötä Manchester Cityn kanssa.

27-vuotias Diskerud on norjalaisen Stabaekin kasvatti, joka on pelannut Euroopassa aiemmin myös belgialaisessa Gentissä, Norjan mahtiseura Rosenborgissa sekä viime kauden lainalla IFK Göteborgissa. Göteborgiin Diskerudin lainasi MLS-seura New York City FC, joka on Manchester Cityn sisarseura useita joukkueita omistavan City Football Groupin kautta. Tämä selittäneekin koko siirron.

38 A-maaottelua USA:n paidassa pelannut Diskerud siirtyi New Yorkiin tammikuussa 2015 ja teki muun muassa seuran historian ensimmäisen MLS-maalin. Luotto NYC FC:ssä kuitenkin aluksi väheni ja sitten loppui Patrick Vieiran valmentajanimityksen myötä, ja siksi tämän vuoden loppuun ulottunut sopimus päätettiin purkaa. Näin Man Cityn ei tarvitse maksaa miehestä siirtokorvausta.

ESPN:n mukaan Manchesterissa ei kuitenkaan lähtökohtaisesti ole peliminuutteja luvassa, vaan seura pyrkii joko lainaamaan tai myymään norjalais-amerikkalaisen johonkin toiseen seuraan. Kyeeseen eivät kuitenkaan tule City Football Groupin muut yhteistyöseurat. Diskerud tulee harjoittelemaan Cityn reservijoukkueen riveissä.

Man City suoritti vuonna 2016 vastaavanlaisen operaation, kun se hankki Australian maajoukkuepelaaja Aaron Mooyn Melbourne Citystä. Alle viikkoa myöhemmin Mooy lainattiin Huddersfieldiin, joka nousi täksi kaudeksi Valioliigaan. Järjestely kannatti, sillä viime kesänä Manchester City kuittasi Huddersfieldiltä siirtokorvauksena Terrierien avainpelaajaksi nousseesta Mooysta 8 miljoonan punnan siirtosumman.

 

Diskerud pelasi myös vuoden 2014 MM-turnauksessa.