Kaiken siirtohulinan keskellä Valioliigassa pelattiin tiistai-iltana myös jalkapalloa. Kello 21.45 Suomen aikaa alkaneissa otteluissa tulessa oli kolme lontoolaisjoukkuetta ja Walesin Swansea. Paikallisottelussa ei joukkueitten välille tuloksellista eroa löydetty, kun taas pohjamudista ylös räpistelevät Joutsenet hyödynsivät sekasortoisten vieraittensa pelaamisen ja ottivat toisen ison peräkkäisen päänahan.

Kovaa ja tasaista Lontoossa

Lontoon olympiastadionilla pääkaupungin itäpuolen ylpeys West Ham kohtasi äänekkäät ja ylpeät Kotkat metropolin eteläisemmältä laidalta.

West Ham United

@WestHam
It's a home debut for @joaome17!

#COYI #WHUCRY

Crystal Palace F.C.

@CPFC
Here's how Palace line-up for this evening's game against @WestHamUtd

#WHUCRY


Illan avausmaalin iski Palace, kun Christian Benteke puski Andros Townsendin keskityksen verkon perukoille 24. minuutilla.

Isännät olivat lähellä nopeaa kuittia parin minuutin päästä, Angelo Ogbonnan pusku João Márion kulmasta nousi vähän turhan korkealle.

Kolme minuuttia ennen taukoa Ironsille tarjottiin uusi tasoitusmahdollisuus, tällä kertaa rangaituspilkulta. James Tomkins kaatoi Chichariton, ja kapteeni Mark Noble teki velvollisuutensa – pallo alas vasemmalle ja tilanteeksi 1-1.

Maalien puolesta ensimmäinen jakso päättyi tasan, mutta Crystal Palacelle se kävi raskaammaksi – Bakary Sako loukkaantui pelikyvyttömäksi 41. minuutilla. Avauspuolikkaalle annettin kuusi minuuttia lisäaikaa.

Crystal Palace F.C.

@CPFC
🔢 The half-time stats...

#WHUCRY

Toisen puoliajan tilastot osoittavat oikeaan suuntaan, ne ovat hyvin tasaiset. Lopputulos paikallispelissä 1-1. Hyvin lähellä toisiaan joukkueet ovat myös sarjataulukossa.

Swansean taistelu ei ole ohi – Arsenal edelleen vieraissa onneton

Reilu viikko sitten Liberty Stadiumilla Liverpoolin kaatanut Swansea sai vieraakseen Arsenalin. Vieraitten penkillä oli tuore värväys Henrikh Mkhitarjan, sekä myös juuri Chelseaan siirtyväksi ilmoitettu Olivier Giroud.


Isännät veivät ottelun alkua, mutta ensimmäisen maalin teki Arsenal viime aikojen tehomiehensä Nacho Monrealin toimesta 33. minuutilla. Uskomattoman syötön espanjalaisen osumaan antoi Mesut Özil.

The pinpoint pass by Özil is genuinely orgasmic. What an assist. What a goal.


Vierasjohtoa ei kuitenkaan kestänyt kuin yhden ainoan minuutin, kun Alfie Mawson vapautti Sam Clucasin jo ties kuinka monenteen tilanteeseensa ottelussa. 27-vuotias laituri iski pallon ohi Petr Cechin vasempaan alakulmaan.

Swansea vei avausjakson maalintekoyritykset nimiinsä, ja oli varsinkin ottelun alussa niskan päällä – tauolle kuitenkin tasatilanteessa.

Arsenal tuli kopista kuin joku olisi muistuttanut joukkuetta siitä miten jalkapalloa pelataan. Gunners aloitti toisen jakson pelaamalla sille parhaimmillaan tyypillistä syöttöpeliä, ja saikin ensimmäisen merkinnän kirjoihinsa. Se tosin oli Mohamed Elnenyn ottama varoitus. Egyptiläinen jätti kentän tunnin kohdalla; sisään ensimmäiseen Arsenal-esiintymiseensä Mkhitarjan. Armenialainen puolestaan ehti olla kentällä vajaat kaksi minuuttia ennen ensimmäistä takaiskumaalia nykyisen työnantajansa paidassa.

2-1-osuma merkittiin viime aikoina terävästi esiintyneen Jordan Ayewn nimiin, mutta sen olisi yhtä hyvin voinut merkkauttaa itselleen tilanteessa totaalisesti epäonnistunut Cech. Veteraanivahti rähmäsi pallon suoraan hyökkääjän jalkaan yrittäessään jatkaa oman puolustajansa syöttöä.

Daily Cannon

@DailyCannon
Welcome to Arsenal, Mkhitaryan. This is us.

Noin varttia ennen täyttä aikaa Giroud tuli vielä kerran kentälle Arsenalin väreissä, Alex Iwobin tilalle.

Le Grove

@LeGrove
Oli G coming on to prove why we shouldn't sell him

Clucas teki lähietäisyydeltä illan toisen osumansa 87. minuutilla, ja sinetöi Swansealle täyden pistepotin. Gunnersin vieraspelaaminen kaudella on surkuhupaisalla tasolla.

Arsenal Away vs relegation clubs:
Stoke lost
WBA draw
Bournemouth lost
Southampton draw
Watford lost
And now losing to 20th place Swansea