Siirtoikkuna on auki enää vajaan kahden vuorokauden ajan. Odotettavissa on vielä useita mielenkiintoisia kauppoja.

Ehkä kiinnostavin tilanne on kolmen suurseuran kolmiodraama. Arsenal, Chelsea ja Borussia Dortmund haluavat kaikki toisiltaan hyökkääjän, mutta kuka laukaisisi pattitilanteen. Selvennetäänpä tilannetta.

Arsenal haluaa uuden kovan luokan maalintekijän. Se on nyt tullut selväksi, että haluttu nimi on Dortmundin Pierre-Emerick Aubameyang. Uutisoimme eilen, että Arsenal ja Dortmund olisivat lopultakin päässeet sopuun siirtosummasta (lue tästä).

Dortmund on ilmeisen valmis luopumaan Aubameyangista, mutta sen verran tärkeästä maalipyssystä on kyse, että jostain pitäisi saada korvaaja. Tuo korvaaja vaikuttaisi olevan Chelsean Michy Batshuayi. Uutisoimme eilen, että Batshuayi olisi siirtymässä Dortmundiin loppukauden pituiselle lainalle (lue tästä).

No, jos Batshuayi lähtee Chelseasta, lontoolaisseuralla on koko loppukaudeksi käytössään vain yksi varsinainen keskushyökkääjä (Álvaro Morata). Se ei ole ihan ideaalitilanne, kun Chelsea on kuitenkin mukana useammassa kilpailussa.

Chelsea on kyllä tiettävästi valmis päästämään Batshuayin Dortmundiin, mutta tilalle pitäisi saada toinen hyökkääjä. Ja näin se ympyrä sulkeutuu, sillä sopiva mies löytyy Arsenalista. Chelseaan on tammikuun aikana yhdistetty nimet Andy Carroll, Peter Crouch ja Edin Džeko, mutta nyt näyttäisi siltä, että sopiva ratkaisu olisikin Olivier Giroud.

[readmore from=siirtomarkkinat]

The Guardianille ja Sky Sportsille työskentelevä Fabrizio Romano kertoi eilen, että Giroud’n siirto Chelseaan on loppusuoralla (lue tästä).

Nyt vaikuttaa siltä, että kaikki kaupat on periaatteessa sovittu tai ainakin hyvin pitkälle sovittu. Ongelma on se, että mitään ei tapahdu, ennen kuin jokin seura ottaa ensimmäisen askeleen. Tässä on vajaa kaksi vuorokautta aikaa leikkiä tuolileikkiä.

Millä seurassa on pakottavin tarve saada uutta hyökkäysvoimaa? Se on todennäköisesti samalla se seura, joka laukaisee tämän pattitilanteen ja saa ison pyörän pyörimään.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila