Suomen A-maajoukkueen hyökkääjän Joel Pohjanpalon tammikuu ei sujunut aivan suunnitellusti.

Bundesliigan Bayer Leverkusenissa vähälle peliajalle jäänyt Pohjanpalo, 23, ilmoitti seuralleen, että on tyytymätön vähäiseen vastuuseen ja haluaisi etsiä peliaikaa muualta.

Pohjanpalo kertoi SuomiFutikselle, että hän etsi edustajiensa kanssa aktiivisesti lainaseuraa, mutta haave päästä taistelemaan minuuteista muualle kariutui viimeistään sillä sekuntilla, kun Leverkusen myi toisen hyökkääjän, Admir Mehmedin Wolfsburgiin.

Tammikuun aikana suomalaishyökkääjä herätti kiinnostusta useissa Euroopan suursarjoissa.

– Siitä olen todella iloinen, että viimeisen kuukauden aikana kiinnostusta palveluksistani oli paljon. Jokaisesta suursarjasta lähestyttiin, tarjolla oli monia tosi hyviä jengejä – oikeastaan kaikki huhuissa liikkuneet vaihtoehdot olivat tosia. Muutamien kanssa käytiin vakaviakin keskusteluja, kertoi Pohjanpalo Jollen Danger Zone -kolumnissaan.

Aiemmassa kirjoituksessaan Pohjanpalo paljasti, että ottajia olisi ollut myös mahdollisesti Englannissa.

– Kiinnostuneita seuroja on Saksasta, Englannista ja Espanjasta. On ollut mukava nähdä, että ne näytöt, jotka olen suhteellisen vähillä minuuteilla pystynyt antamaan, on noteerattu, sanoi Pohjanpalo tammikuun puolessä välissä ilmestyneessä kolumnissaan.

Huuhkajissa 27 ottelua pelannut ja kuusi maalia tehnyt Pohjanpalo on päässyt tällä kaudella kentälle viidessä virallisessa pelissä, joissa hän on iskenyt yhteensä kaksi maalia. Hänen sopimuksensa Leverkusenissa päättyy kesällä 2019.