West Hamin viimeiseen kahteen kauteen on mahtunut monenmoista myllerrystä, aina supertähti Dimitri Payetin lakkoiluista lähtien. Sittemmin tehtävästään erotettu Slaven Bilic on saanut kovaa kritiikkiä entisiltä pelaajiltaan erityisesti peluutuksestaan, eikä siirtomarkkinoillakaan kulje.

Torstaina syntyi pieni kohu siitä, kuinka West Hamin hankinnoista vastaava Tony Henry oli lähettänyt seuran työntekijöille sähköpostia, jonka mukaan ”afrikkalaispelaajien määrää West Hamissa pyritään rajoittamaan” (uutinen). Nyt The Guardian puolestaan kertoo, kuinka West Hamilta jäi seuran kipeästi kaipaama hyökkääjä saamatta, koska Leicesterin seurajohto kantaa West Hamille kaunaa kolumnikirjoituksen vuoksi.

Kyseisen kolumnin kirjoitti viime vuonna Suniin West Hamin varapuheenjohtaja Karrie Brady. Kolumnissa käsiteltiin Leicesterin puheenjohtajan Vichai Srivaddhanaprabhan reaktiota manageri Claudio Ranierille antamiin potkuihin.

[readmore from=West-Ham]

– Eräs valioliigapomo kertoo, että hän törmäsi eilen illalla Leicesterin puheenjohtajaan Lontoon kalleimmassa viinikaupassa. Leicesterin omistaja kertoi, että he olivat antaneet potkut Claudio Ranierille, Brady kirjoitti.

– Sitten hän maksoi viininsä ja samppanjansa. Koska summa oli lähellä 500 000 puntaa, joten kompensaatio vanhalle managerille taisi olla pelkkiä taskurahoja. Ainakin omistaja osaa hukuttaa murheensa tyylillä!

West Ham on Guardianin tietojen mukaan pyydellyt Leicesteriltä kirjoitusta moneen kertaan anteeksi, mutta silti juuri tuo kirjoitus oli syynä siihen, että Islam Slimani päätyikin West Hamin sijasta Newcastleen.

West Ham kärsii pahasta hyökkääjäpulasta, sillä seura luopui tammikuussa Jordan Ayewsta ja Diafra Sakhosta. Samaan aikaan sairastuvalle ovat joutuneet Marko Arnautovic, Andy Carroll ja Manuel Lanzini.

Koska sen paremmin Slimania kuin FK Krasnodarin Fyodor Smolovia ei onnistuttu hankkimaan, West Ham värväsi hyökkäykseensä Prestonin Jordan Hugillin. 25-vuotias Hugill on joka tapauksessa jonkinlainen hätävara, sillä tällä kaudella 10 maalia kaikissa kilpailuissa tehneestä pelaajasta harva odottaa sateentekijää.

João Maríon laina Inter Milanista voi osoittautua hyväksikin hankinnaksi, mutta muuten West Hamin yritykset vahvistaa hyökkäystään ja keskikenttäänsä menivät lähes poikkeuksetta pieleen.