Turf Mooren isännät osoittivat uskomatonta taisteluasennetta, kun Manchesterin sininen jättiläinen vieraili Burnleyssa lauantai-iltapäivänä. Loppuluvut 1-1 ottelussa, jonka jälkimainingeissa Raheem Sterling ei varmasti saa päänsilittelyä.

Pep Guardiolan joukot ovat vyöryttäneet sarjassa niin vahvasti, että manageri ei ollut nimennyt edes täyttä penkkiä otteluun. Syytä tähän analysoitiin eri tasoilla sosiaalisessa mediassa.

BBC 5 Live Sport

@5liveSport
#BURMCI team news:

Aaron Lennon makes his first start for Burnley.

Aymeric Laporte drops to the bench for Manchester City.
Guardiola has named only six out of a possible seven substitutes.

📻: bbc.in/2nBsSBl

Isännät saivat kokea City-kapteeni Vincent Kompanyn kovuuden karulla tavalla heti alkuminuuteilla. Ensin belgialaisen kanssa törmäsi Ashley Barnes, sitten kulmatilanteessa Sam Vokes. Jo viiden peliminuutin jälkeen lääkintähenkilökunta kävi kentällä tarkastamassa kummankin tilanteen.

Eikä Kompanyn rymistely päättynyt tähän. 14. minuutilla kippari törmäsi maalivahti Nick Popen kanssa – jälleen pelikatko ja hoitotoimenpiteitä.

Avausmaali nähtiin 22 minuutin pelin jälkeen, ja se oli komeaa katsottavaa. Bernardo Silva pelasi pallon Danilolle boksin ulkopuolella, tämä lähetti kovan kierteisen vedon takakulmaan.

Premier League

@premierleague
GOAL Burnley 0-1 Man City (22 mins)

Simply sensational. Danilo bends one right into the top corner from all of 25 yards. No chance for Nick Pope.

#BURMCI

Squawka

@Squawka
No team has scored more goals from outside the box in the Premier League this season than Manchester City (10).

This one a stunner.


Tilanne sai alkunsa lyhyenä pelatusta kulmapotkusta, joita City viljeli ottelun alusta saakka.

Puolen tunnin kohdalla vieraitten puolustus tarjoili tasoitusmahdollisuuden, kun paitsioansa petti täydellisesti, ja Ben Mee pääsi ampumaan puolittaisen volleyn läheltä. Ederson venyi kuitenkin tielle.

Neljän lisäaikaminuutin jälkeen tauolle siirryttiin 0-1-lukemissa. Vaikka Burnley oli maalien mielessä vielä ottelussa hyvin mukana, oli ottelussa selvä kissa ja hiiri -asetelma. Vieraat kirjauttivat avausjaksolla lähes kolme kertaa enemmän syöttöjä kuin isäntänsä, ja niiden tarkkuus oli parikymmentä prosenttia kotijoukkueen vastaavaa parempi. Sean Dychen miehistölle kertyi myös kaksi varoitusta, molemmat tilanteista joissa pelaajat eivät yksinkertaisesti saaneet pysäytettyä vastustajiaan sääntöjen puitteissa.

Raataminen palkittiin

Cityn toinen maali roikkui toisen jakson alussa ilmassa. Ensin Sterling hukkasi avopaikan 54. minuutilla, pian tämän jälkeen Danilo ampui vain hieman yli maalin.

65. minuutilla puolestaan Burnley oli lähellä tasoitusta. Johann Berg Gudmundssonin vapariin ehti jälleen boksissa useita palloja voittanut Mee, muttei aivan yltänyt puskuun lähitetäisyydeltä. Paria minuuttia myöhemmin Aaron Lennon oli todella lähellä tehdä avausmaalinsa Clarets-paidassa – pallo Edersonin käsien kautta ylärimaan.

Sterling hämmästytti maailmaa epäonnistumisella 70. minuutilla. Kyle Walker pelasi pallon täysin tyhjään paikkaan, Sterling onnistui sutimaan sen alle metrin etäisyydeltä väärälle puolen tolppaa. Vaihtopenkki kutsuikin miestä pian, tilalle Brahim Diaz.

Vastoin aiempia pelitapahtumia seuraavan kymmenminuuttisen ajan painostavana osapuolena oli Burnley. Se onnistui uskomattomalla raatamisella pelaamaan pallon toistuvasti maalintekoetäisyyksille, eikä tasoitus olisi ollut suuri vääryys.

82. minuutilla tasoitus todella syntyi. Gudmundsson ehti Matt Lowtonin antamaan todella pitkään keskitykseen ja ampui Edersonin käsien kautta takakulmaan, 1-1.

Burnley FC

@BurnleyOfficial
82’ GOAAAAAALLLLLLL!!!! Yes they can!!!!!

Kolmen minuutin lisäaikakaan ei tuonut ratkaisua, Burnleyn uurastus palkittiin arvokkalla pisteellä.