Brittiseura Chelsean päävalmentajan Antonio Conten asema on puhuttanut seurassa jo jonkin aikaa.

Valioliigassa neljäntenä ennen maanantain otteluaan majailevan Chelsean peli on yskähdellyt viime aikoina. Kolmesta viime pelistä se on hävinnyt kaksi, ja viimeisin tulos oli 0-3-tappio Bournemouthia vastaan viime viikolla.

Brittimedian mukaan italialaisen Conten asema Chelseassa on vaakalaudalla, ja seuran pääomistaja Roman Abramovitš pohtii jo managerin vaihtoa. Italialaislehdistössä puhutaan sen sijaan siitä, että Conte olisi yksi ehdokkaista palaamaan saapasmaan A-maajoukkueen päävalmentajaksi.

– Kyllähän Conte on jo jollain tavalla ehkä allekirjoittanut omat potkunsa siinä mielessä, ettei Abramovitš ole aiemminkaan kuunnellut sellaista kukkoilua tai kritiikkiä. Contehan on koko ajan sanonut, ettei ole saanut niin paljon pelimerkkejä (hankintoihin) kuin haluaa, Viasatin selostaja Mikko Innanen puntaroi Valioliiga.comille.

Innasen käsityksen mukaan Conte kuitenkin vähät välittää siitä, mitä venäläisomistaja on mieltä luotsin kommenteista.

– Conte on vähän kuin (Pasi) Rautiainen, Italian Rautiainen. Conte sanoo juuri sen mitä haluaa, suodattamatta. Jos hän kokee vääryyttä, hän kertoo sen. Ei hän ajattele leikkivänsä tulella, hän on niin ehdoton äijä, Innanen sanoo hymähtäen.

Entinen huippupelaaja Pasi Rautiainen toimii nykyään asiantuntijana Viasatin tv-lähetyksissä. Värikäs persoona sanoo usein suoraan kiertelemättä, mitä mieltä on.

Bournemouthille koettu tappio oli Chelsealta täysin odottamaton. Innasen mukaan sinipaitojen puolustus oli ”aivan unessa”, mikä ei ole todellakaan tyypillistä Conten joukkueille.

Maanantai-iltana Chelsea vierailee Watfordin luona Valioliigassa.

– Kyllähän he (Chelsea) ovat yleensä klaaranneet nämä vähän pienemmät seurat, mutta tappio Bournemouthille oli varmasti jonkinlainen signaali, ettei siellä ehkä ole kaikki asiat ihan kunnossa ja levottomuus Conten ympärillä ei kai vaan voi olla näkymättä.

Lokakuun lopulla Chelsea kuritti Watfordia 4-2, mutta helpolla voitto ei irronnut. Chelsean kaksi viimeistä maalia syntyivät aivan pelin viimeisillä minuuteilla.

Innanen nosti esiin muutaman pelaajan, joita illan ottelussa kannattaa seurata.

– Kreikan ykkösmolari Oréstis Karnézis pelaa neljännen pelinsä Watfordissa. (Heurelho) Gomeshan on selvä ykkönen, mutta hän on ollut sivussa kolme matsia selkävaivojen takia. Uusi manageri Javi Gracia on kehunut, että Karnézis on pelannut hyvin.

– Mielenkiintoinen on myös toisessa matsissaan Watfordissa tänään pelaava Gerard Deulofeu, joka pelasi avauksessa Stokea vastaan 88 minuuttia. Periaatteessa hän on pelaaja, jolla on kyllä kaikki ainekset olla Watfordissa profiilipelaaja. Väitetään, että hänellä ei ole ollut henkinen kapasiteetti ihan kunnossa. Barcelonassa hän ilmeisesti luuli itsestään liikoja, suunnilleen olevansa (Lionel) Messiä parempi. Sen tietää, miten siinä käy, kun noin alkaa vertaamaan.

On mahdollista, että Arsenalista Chelseaan siirtynyt ranskalaishyökkääjä Olivier Giroud pelaa ensimmäiset minuuttinsa uuden seuransa paidassa.

– Hän on sellainen pelaaja, että Chelsea joutuu ehkä pelaamaan vähän eri tavalla, kun hän tulee sinne. Mielestäni (Michy) Batshuayin olisi pitänyt päästä pelaamaan enemmän, mutta hän lähti Dortmundiin lainalle ja onnistui heti ensimmäisessä pelissä hienosti.

– Giroud’lla on varmasti kauhea hinku tehdä tehoja, ja Álvaro Morata on loukkaantunut. Kenet Conte laittaa kärkeen, jos ei Giroud’ta? Romasta tullut Emerson Palmierikin on mukana, joten kyllä tänään kilpailua pelipaikoista on, Innanen kertoo.

Hänen mielestään illan pelissä voi käydä mitä tahansa.

– Tämä on kaikkien mahdollisuuksien ottelu. Jotenkin luulisi, että jonkinlainen kunnianpalautus on Chelseallakin mielessä tuon hirvittävän munauksen jälkeen. Eiköhän Watford yritä pitää oman pään tiiviinä aluksi.

Illan ottelussa Innanen aikoo noudattaa jo 13-vuotiaana radio- ja selostajalegenda Raimo ”Höyry” Häyriseltä oppimaansa kaavaa.

– Höyry Häyrisen sanoin: ajatus saa katketa, puhe ei milloinkaan. Olen yrittänyt noudattaa tätä ohjetta vaihtelevalla menestyksellä kiitollisena tässä kovassa selostusruuhkassa, Innanen nauraa.

Suomen nopeimmin puhuvana selostajana pidetty Häyrinen tapasi sanoa, että ”täältä pesee ja tarvittaessa linkoaa”. Legendan ohjeet eivät unohdu Innaselta tänäänkään.

Watfordin ja Chelsean välinen valioliigaottelu näkyy maanantaina 5.2. suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi kello 21.55 alkaen. Mikko Innasen selostaman ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.