Liverpoolin manageri Jürgen Klopp ei peitellyt pettymystään ottelun tuomariratkaisuihin hänen joukkueensa pelattua sunnuntaina 2-2-tasapelin Tottenhamin kanssa.

Kloppin miehistö johti ottelua jo kahdesti Mohamed Salahin maaleilla, mutta Victor Wanyaman upea kaukolaukaus ja Harry Kanen rangaistuspotku toivat Tottenhamin tasoihin (lue otteluraportti).

Erotuomari John Moss puhalsi Tottenhamille ottelun loppuhetkillä kaksi pilkkua, joista Kane upotti jälkimmäisen sisään. Ensimmäisen rangaistuspotkun Kane hankki itse karkaamalla Liverpoolin puolustuslinjalta ja kaatumalla, kun kotijoukkueen maalivahti Loris Karius tuli häntä vastaan.

Liverpoolin pelaajat protestoivat, että Kane oli paitsiossa, ja Virgil van Dijk syytti hyökkääjää vielä sukeltamisestakin (lue lisää). Kanen laukaus suuntautui kuitenkin keskelle maalia, joten Karius torjui yrityksen helposti.

Lisäajan viidennellä minuutilla Kane pääsi yrittämään onneaan 11 metristä uudelleen, kun van Dijk kaatoi Erik Lamelan Liverpoolin rangaistusalueella. Erotuomari Moss ei aluksi puhaltanut kaatumisesta pilkkua, mutta linjatuomarina toiminut Eddie Smart viestitti hänelle, että kaksinkamppailussa oli tapahtunut rike.

Niinpä Kane asteli uudelleen pallon taakse ja upotti tällä kertaa laukauksensa verkkoon.

Klopp teki selväksi, että ei ollut tyytyväinen tuomariston toimintaan, mutta sanoi myös, että joutuu säästelemään sanojaan.

– Se oli erittäin intensiivinen peli. Oli paljon potkuja, joista ei annettu mitään ja sitten pelin pehmeimmästä potkusta tulee pilkku, sanoi Klopp FourFourTwon mukaan.

– Kuulin myös, että Lamela oli paitsiossa, kun hän juoksi van Dijkia päin. Hän (Lamela) oli jo kaatumassa. Tuomari oli jo jatkamassa peliä, mutta linjatuomari päätti toisin. Ensimmäisessä pilkussa Kane oli paitsiossa. Puolustukseni pelasi hänet paitsioon, se oli hyvää puolustamista.

– Olen vihainen, mutta en voi tietenkään muuttaa sitä nyt. Mikä työni nyt on? Luoda otsikoita? Jos sanoisin, mitä ajattelen, niin saisin jalkapallon maailman suurimman sakon.

– 93. minuutilla vihelletään pilkku vain, kun ollaan sataprosenttisen varmoja. Jos on selvää, että vastustaja haluaa kaatua, niin sitten pitää rauhoittua. Meidän on hyväksyttävä se, emme voi muuttaa sitä. Linjatuomari oli varma asiasta. Emme voi syyttää Jon Mossia. Jos joku sanoo sinulle, että hän on varma jostain, niin sinä uskot häntä.