[nosto tasoitus=”oikea”]Valioliigakierros saateltiin valmiiksi Watfordin Vicarage Raodilla, kun Chelsea kaatui Watfordin käsittelyssä 4-1.

BBC Sport

@BBCSport
Counting down to Watford vs Chelsea tonight.

Here's how the two teams will line up.

Follow live here: bbc.in/2nBIkNV

#WATCHE #bbcfootball

Osa ottelun ratkaisuista nähtiin avausjakson puolivälin jälkeen – ellei niitä sitten oltu tehty jo Chelsean avauskokoonpanoa laadittaessa.

Sarjan viime vuosien tuulisimmalle managerin paikalle tammikuussa astunut Javi Gracia esiintyi nyt ensimmäistä kertaa Hornetsin kotiyleisön edessä. Espanjalainen näki joukkueensa lähentelevän Thibaut Courtoisin vartioimaa maalia useaan otteeseena avauskympillä. Gerard Deulofeu pommitti pallon jo verkkoon yhdeksännellä minuutilla – yläkulmassa heilahti keltaisten kannalta harmillisesti hieman tolpan väärällä puolella. Pian tämän jälkeen Barcelonasta Englantiin palannut Deulofeu antoi hyvän kulman, joka putosi täysin vapaana odotelleelle Troy Deeneylle. Kapteeni jähmettyi täysin ja tilanne valui hukkaan.

Yrityksen puutteesta ei illan isäntiä ottelun alussa voi syyttää – Watfordille kirjattiin viisi maalintekotilannetta jo ennen vartin täyttymistä. Joukkue onnistui ennakko-odotuksiin nähden yllättävänkin hyvin rikkomaan Chelsean peliä varsinkin keskialueella.

24. minuutin kohdalla Étienne Capouen nilkka jäi päälle kaatuneen Tiemoue Bakayokon alle ja vääntyi pahan näköisesti. Ottelun alusta saakka vaikeuksissa olleelle vieraitten keskikenttämiehelle illan ensimmäinen varoitus. Viittä minuuttia myöhemmin ranskalaisen peli päättyi toiseen varoitukseen. Tällä kertaa ex-Monaco -peluri myöhästyi tilanteesta jossa tavoitteli palloa Richarlisonin kanssa, ja astui tämän jalkapöydälle. Mike Dean ei epäröinyt kahden lapun kaivamista taskustaan.

FourFourTwo

@FourFourTwo
Red card! Bakayoko is off. At least now Antonio Conte can tell him which team he was playing on... A bad night for him ends. Chelsea are down to 10 men #WATCHE

Antonio Conte reagoi joukkueensa vajaamiehiseksi jäämiseen vaihtamalla sisään Cesc Fàbregasin, ulos Willian. Vaihdon jälkeen Chelsea onnistuikin hetkeksi rauhoittamaan peliä, oikeastaan paremmin kuin kertaakaan täydellä miehityksellä ottelussa pelatessaan.

41. minuutilla Deulofeu pelattiin läpi, ja Courtois kaatoi tämän syöksymällä jalkoihin. Osuma ei ollut iso, mutta riittävä rangaistuspotkutuomioon. Keltapaitaisesta miehistöstä pelissä tähän asti kenties heikoiten mukana ollut Deeney ampui alas vasemmalle, 1-0. Tämä jäi myös taukotilanteeksi, eikä sinisessä leirissä todellakaan näyttänyt olevan helppoa.

50. minuutilla nähtiin kova kolaus, kun Victor Moses ja Marvin Zeegelaar törmäsivät Watfrodin maalinedustalla. Isäntien hollantilaispakkia paikkailtiin kaksikosta pidempään, mutta molemmat pelaajat jatkoivat lopulta peliä.

Vajaan tunnin kohdalla nähtiin muutama vilaus David Luiz -showta. Brassi otti ensin itselleen tyypillisen varoituksen potkaisemalla vastustajaa takaapäin jalkaan. Hetkeä myöhemmin sama mies rähmi pallon Richarlisonille, jonka veto ei mennyt paljoa oikean alanurkan ohi.

Seuraavan varoituksen otti Fàbregas, joka iski ottelussa vaikeasti pidettäväksi osoittautunutta Deulofeuta jaloille sen jälkeen kun N’Golo Kanté oli ensin lähettänyt tämän lentoon. Lähes välittömästi tämän jälkeen loukkaantuneen Pedron korvasi kentällä juuri Arsenalista Chelseaan siirtynyt Olivier Giroud.

Match of the Day

@BBCMOTD
Here he comes! Seven of Olivier Giroud's last nine league goals have been as a substitute, including his four this season.

Live: bbc.in/2nBIkNV #WATCHE

Watford ei miesylivoimasta huolimatta saanut ottelua kovin hyvin hallintaansa, ja varttia ennen loppua alkoi tuntua todennäköisemmältä että seuraavan osuman iskee Chelsea. 82. minuutilla näin myös kävi; Eden Hazard sai aivan liikaa tilaa ja upotti loistavan kierteen oikeaan alanurkkaan.

Pisteet olivat silti jäämässä isännille. Daryl Janmaat sai koko Chelsean linjan katsellessa liikkua kohti maalia, käytti palloa Roberto Pereyralla ja ohitti varmasti Courtoisin.

87. minuutilla voitto sinetöityi, kun ottelun paras pelaaja Deulofeu surffasi läpi sinisten puolustuksen ja ampui Gary Cahillin jalan kautta tilanteeksi 3-1.

Homma ei edelleenkään ollut valmis. 91. minuutilla edelliseen maaliin syöttömerkinnän saanut Pereyra pääsi vetopaikkaan, ja ampui Cesar Azpilicuetan katsellessa pallon takanurkkaan. 4-1.

Antonio Conten tulevaisuus on todella jännittävä.