Viikonloppuna pelatun Liverpool-Tottenham-ottelun tuomarointi puhuttaa edelleen.

Ottelussa nähtiin parikin kyseenalaista rangaistuspotkutuomiota. Ensimmäisessä tilanteessa Harry Kane kaatui rangaistusalueella, ja toisessa meni nurin Érik Lamela.

Lue tästä, miten Jürgen Klopp raivosi rangaistuspotkuista pelin jälkeen.

Ensimmäisen tilanteen yhteydessä erotuomari Jon Moss kävi juttelemassa linjatuomari Ed Smartin ja neljäntenä tuomarina toimineen Martin Atkinsonin kanssa. Mikrofonit tallensivat keskustelun, jossa Moss kysyi Atkinsonilta:

– Näkyykö tv-kuvassa mitään?

Tuomaristolla ei ole oikeutta käyttää hyväkseen tv-kuvaa päätöksiä tehtäessä. Videoiden käytön suhteen poikkeuksen muodostavat VAR-ottelut. Liverpoolin ja Tottenhamin välisessä ottelussa VAR (videotuomarointijärjestelmä) ei ollut käytössä.

Erotuomariliitto julkaisi tapauksen tiimoilta tiedotteen, jossa se kutsui Mossin julki tulleita kommentteja ”harhaanjohtaviksi”, mutta lopullista päätöstä oikeaksi.

– Selvennyksen vuoksi, Atkinson ei katsonut tapausta televisiosta eikä välittänyt tv-kuvasta mitään tietoa kentällä olleille tuomareille, tiedotteessa sanottiin.

[readmore from=Liverpool]

Erotuomariliiton entinen johtaja Keith Hackett vaatii tapauksen tiimoilta puolueetonta selvitystä.

– Yksityiskohtaisempaa selvitystä tarvitaan. On selvitettävä, miksi Jon Moss kysyi neljänneltä tuomarilta televisiokuvasta, Hackett sanoi The Telegraphin mukaan

– Eivät he [erotuomariliitto] voi kuitata tapausta pelkkänä lipsautuksena.

Paine Valioliigaa kohtaan kasvaa. Lähiaikoina selvinnee, jatketaanko Mossin toimien tutkimista.