Tottenham eteni FA Cupin viidennelle kierrokselle kukistamalla Newport Countyn 2–0 neljännen kierroksen uusintaottelussa.

Avausmaalin teki vierasjoukkueen Dan Butler omiin, ja toisesta vastasi hyvin pelannut Erik Lamela.

Kakkosliigassa pelaava Newport oli täydellinen altavastaaja, mutta pelaajat saivat hienon kokemuksen Wembleyllä ja seurakin mukavan rahapotin.

Seuraavaksi Tottenham matkustaa Ykkösliigassa pelaavan Rochdalen vieraaksi. Neljännen kierroksen ottelut pelataan 16.–19. helmikuuta.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
Mauricio takes charge of his 2⃣0⃣0⃣th game as Spurs boss this evening! 🙌

#COYS

Keskiviikon ottelu oli Mauricio Pochettinolle jo 200:s Tottenhamin managerina. Syytä iloon toi sekin, että puolustuksen keskustan avainpelaaja Toby Alderweireld teki paluun avauskokoonpanoon toipilasjaksonsa jälkeen.

Avausmaali nähtiin 26. minuutilla, kun Butler ohjasi Moussa Sissokon keskittämän pallon epäonnekkaasti omaan verkkoon.

Lamela kasvatti Spursin johtoa kahdeksan minuuttia myöhemmin Son Heung-minin erinomaisesta esityöstä. Maali oli pitkään sivussa olleelle Lamelalle ensimmäinen sitten vuoden 2016.

Tottenham laukoi ottelussa parikymmentä kertaa. Voittolukemat olisivat olleet suuremmat ilman Newportin maalivahdin Joe Dayn hyviä torjuntoja.