Tammikuun siirtoikkuna on vasta mennyt kiinni, mutta nyt jo mietitään seuraavia siirtomarkkinoita.

Manchester United vaihtoi tammikuussa Henrikh Mkhitarjanin Alexis Sáncheziin. Chileläisestä José Mourinho sai kaipaamansa vahvistuksen hyökkäysosastolle.

Tulevana kesänä Mourinhon joukkueenrakennus jatkuu. Paikallislehti Manchester Evening News kertoo, että portugalilaisluotsi haluaa vahvistuksia erityisesti kahdelle tontille: keskikentälle ja laitapakkiosastolle.

Keskikentältä Marouane Fellainin sopimus päättyy, eikä hänen kanssaan ole päästy sopuun jatkosta. Lisäksi Michael Carrickin ura on päättymässä. Tarvetta uusille miehille siis on. MEN:n mukaan Mourinho haluaisi kaksi pelaajaa, jotka pystyisivät operoimaan Paul Pogban ja Nemanja Matićin rinnalla.

Ykkösvaihtoehdolla on nimikin: Arturo Vidal. 30-vuotiaan Vidalin sopimus Bayern Münchenin kanssa umpeutuu kesällä 2019, joten ensi kesänä hänet voisi saada suhteellisen edullisesti. Toinen mahdollinen ostos voisi lehden mukaan olla Nizzan Jean Seri, joka oli viime kesänä kovasti matkaamassa Barcelonaan.

Keskikenttäpelaajien lisäksi tarvetta hankinnoille olisi tosiaan myös laitapakkiosastolla. Antonio Valencia on selkeä ykkönen oikealla ja Ashley Young on sopeutunut hyvin vasemmalle. Valencia ja Young alkavat molemmat kuitenkin ikääntyä, minkä lisäksi Youngin sopimus päättyy tähän kauteen.

Tällä hetkellä Youngin jatko Unitedissa näyttää todennäköiseltä. Siitä huolimatta lisämiehet olisivat tarpeen. Kysymys lähinnä kuuluu: yksi vai kaksi?

[readmore from=Manchester-United]

Luke Shaw on viime aikoina väläytellyt siihen malliin, että hän saa ehkä sittenkin jatkaa uraansa Unitedissa. Sikäli vasemman laitapakin tontille ei välttämättä uutta miestä tarvita. Jos Mourinho päättää toisin, markkinoilta lähdetään mahdollisesti tavoittelemaan Tottenhamin Danny Rosea tai Juventuksen Alex Sandroa.

Oikealle United saattaa MEN:n mukaan havitella AS Monacon Djibril Sidibéä. Se tarkoittaa samalla sitä, että Matteo Darmianin ja Daley Blindin aika Unitedissa on päättymässä.

Kuinka paljon Mourinholla on sitten käteistä käytettävissään? Manchester Evening Newsin tietojen mukaan noin 200 miljoonaa puntaa. Tuosta summasta arviolta 50 miljoonaa menisi Vidaliin, jolloin 150 miljoonaa jäisi toisen keskikenttämiehen ja yhden tai kahden laitapakin hankintaan.