Englannin täpötäysi ottelukalenteri on ikuisuusaihe puhuttaessa muun muassa Englannin menestysmahdollisuuksista jalkapallon arvoturnauksissa ja valioliigaseurojen kunnon kestävyydestä Mestarien liigan ratkaisuotteluissa. Poikkeuksena muihin isoihin liigoihin Englannissa ei ole vietetty talvitaukoa, mutta nyt tuokin tilanne voi olla muuttumassa.

TV-yhtiöilläkin on luonnollisesti asiaan painava sanansa sanottavana, eikä jalkapallopiireissä kovinkaan moni haluaisi luopua perinteisestä tapaninpäivän kierroksesta. Talvitauon luomiseksi tarvitaankin melkoisesti kompromissivalmiutta.

Ensinnäkin Valioliigan talvitauon suunnitellaan alkavan vasta joulun ja uudenvuoden jälkeen tammikuun puolella. Toisekseen pohdinnassa on ratkaisu, joka mahdollistaisi korkeintaan yhden tammikuun viikonlopun jäämisen ilman Valioliigan TV-otteluita.

Tämä ratkaisu on valioliigaseurojen vuorottelu talvitauon pitämisessä. Kunakin viikonloppuna voitaisiin pelata 4-5 ottelua, kun puolet joukkueista saisi samaan aikaan huilia. Vuorottelun avulla jokainen joukkue voisi saada tammikuussa kahden viikon tauon otteluista. The Timesin mukaan monet seurat ovat suotuisia tälle mielikuvitukselliselle ratkaisulle.

Samalla Englannin jalkapalloliitto FA on valmis luopumaan FA Cupin viidennen kierroksen uusintaotteluista talvitauolle tilaa raivatakseen. Siten yksi kierros Valioliigaa voitaisiin siirtää pelattavaksi keskellä viikkoa.

Mikäli sopuun päästään, voitaisiin Valioliigassa nähdä talvitauko aikaisintaan kaudella 2019-2020. Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa talvitauko kestää tällä kaudella pyöreät kaksi viikkoa ja Saksassa kolmisen viikkoa.