Muistatko vielä Steven Caulkerin?

Ikää 26 vuotta. Vyöllä muun muassa yksi ottelu Englannin A-maajoukkueessa, 29 Tottenhamissa ja neljä Liverpoolissa. Normaalitilanteessa tällainen kaveri olisi menossa urallaan ylöspäin. Caulkerin tapauksessa tilanne on vähän eri.

Skotlantilainen Dundee tiedotti tehneensä Caulkerin kanssa 1,5-vuotisen sopimuksen. Dundee on Skotlannin 12 joukkueen pääsarjassa yhdeksäntenä, joten voitaneen sanoa ettei Caulkerin ura ole ainakaan noususuhdanteessa.

Caulker on Tottenhamin kasvatti, joka oli aikoinaan hyvin lupaava puolustaja. Mies ei kuitenkaan kyennyt murtautumaan pelaavaan kokoonpanoon, joten hänet myytiin 9,15 miljoonan euron kaupassa Cardiffiin kesällä 2013. Matka jatkui vuotta myöhemmin QPR:ään, josta Caulker lainattiin ensin Southamptoniin ja kevääksi 2016 Liverpooliin.

Viime kaudella Caulker pelasi QPR:n paidassa vain 14 ottelua, ja tällä kaudella pelejä ehti kertyä ainoastaan neljä. Joulun välipäivinä sopimus purettiin, ja nyt löytyi uusi osoite Skotlannista.

Vaikka ura on ollut melkoisessa syöksyssä, tässäkin tarinassa on positiivinen puoli. Viime vuonna Caulker avautui The Guardianin haastattelussa masennuksestaan, peliongelmastaan ja alkoholismistaan. Nyt tilanne on ilmeisesti parempi.

– Haluan taas nauttia jalkapallosta hyvässä ympäristössä. Haluan valmentajan, joka ymmärtää, välittää ja kunnioittaa, Caulker sanoi Dundeen tiedotteessa.