Bayern Münchenin hollantilaistähti Arjen Robben hämmästelee entisen pomonsa Pep Guardiolan Manchester Cityssä tekemää työtä.

Guardiola valmensi Robbenia kolmen kauden ajan Bayernissa vuosina 2013-2016 ja johdatti müncheniläiset kolmena keväänä Saksan Bundesliigan mestaruuteen.

Tällä kaudella Guardiola on nostanut Cityn mestariehdokkaaksi neljässä eri kilpailussa: Valioliigassa, FA Cupissa, liigacupissa ja Mestarien liigassa.

Robben myöntää, että Guardiolan ryhmä on mahdollisesti Euroopan paras joukkue tällä hetkellä.

– He ovat vahvistuneet viime vuosiin verrattuna entisestään. Monet sanovat, että Manchester Ciy on Euroopan paras joukkue. Se saattaa pitää paikkaansa nyt, mutta sillä ei ole mitään väliä helmikuussa, vaan silloin, kun pokaalia ojennetaan käsiisi, sanoi Robben Sportbuzzerin haastattelussa.

– On uskomatonta, mitä Guardiola on saanut aikaan Cityssä. Myös me tunnemme hänet erittäin hyvin, ja minä nautin pelaamisesta hänen alaisuudessaan. Hän on todella mahtava valmentaja, mikä on nähtävillä myös nyt.

Cityn tämän kauden joukkue on koottu lähes 900 miljoonalla eurolla, mutta Robben lyttää väitteet, joiden mukaan manchesterilaiset ovat lennossa vain paksun lompakkonsa ansiosta.

– Jos katsotaan tapaa, jolla he pelaavat, siitä näkee, että se on valmentajan käsialaa. Pep on kehittäjä, se on hänen työtään.